27 / 12 / 2024

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusuna dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapu devridir. Hisseli tapu devri diğer tapu devirlerinden farklıdır. İşte hisseli tapu devrine dair detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını 6 milyon dolara satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesini 6 milyon ABD Doları bedelle satın almaya, bedelinin hisse devri sırasında peşin olarak ödenmesine karar verdi. 

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisse devri açıklaması!

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir" şeklinde açıklama yaptı...

Rekabet Kurumu: 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu hisse devri izne tabi değil!

Rekabet Kurumu, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. hisse devri işleminin 'izne tabi olmadığına' karar verdi.

Servet GYO'dan 3.4 milyon TL'lik hisse devri!

Servet GYO, hissedarı olduğu Avni Çelik'in sahibi olduğu  3 milyon 407 bin TL nominal bedelli 3 milyon 407 bin adet hissenin satışını yaptığını açıkladı.

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır Haberi

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır

Babam 18 yaşından küçükken amcamla ortak bir arsa almış. Yaşı küçük olduğu için tapu babamın adına çıkarılamamış, amcam almış. Amcam öldü, şimdi mirasçıları babamın hissesini vermiyor, ancak babamın da elinde herhangibir belge yok ama bu konuda tanım bulunabilir. Babam hissesini nasıl alır?


Yüzlerce defa tekrarladığım, artık okuyucularımın bile canını sıkan bir cümleyi tekrarlamak zorundayım. Hukuki işlem yapılmadan önce bir bilene danışmalı, İşlem yapıldıktan sonra danışmanın yararı yok. Öyle yanlışlık yapılır ki telafisi yoktur. Oysa bir bilene danışıldığında belki bir tek cümle bile doğru işlem yapmaya yardımcı olur ve ihtilaf önlendiği gibi zarar da doğmamış olur, Ne gibi? Babanızın başına gelen olay gibi. Babanız küçük olduğu için adına tescil yapılmamış. Ama 18 yaşından küçükler adına gayrimenkul tescili yapılamayacağı gibi bir kural...