29 / 04 / 2024

Tapuya gitmeden önce yapılacaklar

Tapuya gitmeden önce yapılacaklar

Gayrimenkul alım satım süreçlerinde, alıcı ve satıcı tarafın bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler neler? İşte yapılacak araştırma ve incelemeler..

Altın alalım mı? sorusuna İslam Memiş'ten net yanıt! Kuyumcuya gitmeden önce acilen bakın!

Altın, yeni güne değer kaybı ile başladı. Altın fiyatları düşerken, yatırımcılar ''altın alalım mı?'' sorusuna yanıtını merak ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş ise yatırımcıları uyararak, altının yönünü açıkladı.

Gram altın yükselişe ara verdi! İslam Memiş altın alım fırsatı için net rakam verdi! Kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Gram altın yükselişe ara verdi. Altın fiyatları dalgalı seyrediyor. Geçtiğimiz hafta rekor kıran altın şu sıralar 2170 dolar oldu. Peki altın alalım mı? Altın almak için doğru zaman mı? 

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

İslam Memiş'ten altın alacaklara net açıklama geldi! Kuyumcuya gitmeden önce bakın! Sakın o altını almayın! 

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarını değerlendirerek, altın alacaklar için net açıklamalar da bulundu.

Dolar yükseliyor! Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru yükselişe geçti. Dün 26,007 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru bugün ne kadar oldu?  Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru...

18 Ağustos Cuma dolar ne kadar oldu? Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! İşte güncel dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru fiyatlarındaki son durum haftanın son işlem gününde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 18 Ağustos Cuma dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira? Bugün dolar ne kadar ? Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! İşte güncel dolar/TL kuru.

Dövizciye gitmeden önce bu rakamlara bakın! Kapalıçarşı'da euro bugün ne kadar? 11 Ağustos 2023 euro/TL kuru

Döviz almak isteyenler güncel döviz kurlarını merak ediyor. Dövizciye gitmeden önce binlerce kişi Kapalıçarşı'daki döviz kurlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki euro/TL bugün ne kadar? 11 Ağustos 2023 euro/TL kuru.

Altın alalım mı, satalım mı? İslam Memiş'ten rakam açıklaması geldi! Kuyumcuya gitmeden önce hemen bakın!

Altın fiyatlarındaki güçlü yükseliş karşısında yatırımcılar altın alalım mı, satalım mı? sorusunun yanıtını merake diyor. İslam Memiş altın için merak edilen rakamı açıkladı. Kuyumcuya gitmeden önce hemen bakın!

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın!

Altın uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının gümüşün yılı olacağını söyleyerek altını sollayacağının sinyallerini verdi. Yatırımcıların kafası karıştı. Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselecek? Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın...

Altın sahalara geri dönüyor! Gram altın yükseliyor! Kuyumcuya gitmeden önce acil bakın! 26 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde yükselişe geçti. Seçim öncesi altın fiyatlarında ani yükseliş ve düşüşler görülürken bugün altın fiyatları yükseldi. Altının ons fiyatı 1948 dolar olurken gram altın sahalara geri dönüyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? 26 Mayıs 2023 altın fiyatları.

36 ay vadeli 10 bin, 20 bin ve 30 bin lira ihtiyaç kredisi! Bir bir hesaplandı!İşte güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları

Nakit paraya ihtiyacı olan yurttaşlar, bankaların güncel faiz oranlarını sorguluyor. Bankalara gitmeden önce hesaplamak isteyen yurttaşlar, bankaların kredi faiz oranları nasıl olduğunu merak ediyor. İşte, banka banka ihtiyaç kredisi taksit hesaplama ekranı...

İşsizlik illetiyle uğraşanlara çok bilinmeyen nakit desteği!

İş görüşmesine gitmeden önce yol, yemek, bakım ihtiyaçları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Her iş görüşmesinden önce hazırlık yapan kişiler, işsiz olduğu dönemde yaptığı masraflar nedeniyle zor durumda kalabiliyor. Pek bilinmese de iş arama sürecinde vatandaşlara 1650 TL yardım yapılıyor. İşte tüm

Tapuya gitmeden önce yapılacaklar Haberi

Tapuya gitmeden önce yapılacaklar

Tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler!

Gayrimenkul alım satım süreçlerinde, alıcı ve satıcı tarafın bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Yapılacak kontroller ve alınacak önlemler, tapu devir sürecinin karşılıklı olarak sorunsuz geçmesini sağlıyor.


Bu noktada tapuya gitmeden önce bazı araştırmalar yapılıyor. Peki, tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler neler diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Eğer alıcıysanız, işe satın almayı düşündüğünüz gayrimenkulün tapu fotokopisini edinerek başlayabilirsiniz. Edindiğiniz tapu fotokopisi ile birlikte gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden vergi borcu olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.


Ayrıca, gayrimenkulün imar bilgilerini öğrenebilirsiniz. Binanın belediye imar müdürlüğünde bulunan onaylı projesindeki bağımsız bölüm numarası ile, tapu senedindeki numara uyuşuyor mu yoksa uyuşmuyor mu, bu sorunun yanıtını da araştırabilirsiniz. 


Gayrimenkul eğer bir bina ise iskânlı ve DASK'lı olup olmadığını araştırabilirsiniz.


Ancak gayrimenkul eğer bir bina değil de bir...