04 / 05 / 2024

tapuya gitmeden

tapuya gitmeden

Tapu tescil işlemleri sadece tapu sicil müdürlüklerinde yapılıyor. Peki, tapuya gitmeden satış yapılır mı? Alıcı ya da satıcı tapu dairesine gidemiyorsa satış nasıl yapılır?

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

'Yönetim planının geçerli olması için gerekenler neler?, Tapuya bildirilmeyen yönetim planı geçerli olur mu?' gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki bina yönetim planı, tapuya bildirilmeli mi? 

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

Dolar yükseliyor! Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru yükselişe geçti. Dün 26,007 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru bugün ne kadar oldu?  Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru...

18 Ağustos Cuma dolar ne kadar oldu? Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! İşte güncel dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru fiyatlarındaki son durum haftanın son işlem gününde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 18 Ağustos Cuma dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira? Bugün dolar ne kadar ? Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! İşte güncel dolar/TL kuru.

Dövizciye gitmeden önce bu rakamlara bakın! Kapalıçarşı'da euro bugün ne kadar? 11 Ağustos 2023 euro/TL kuru

Döviz almak isteyenler güncel döviz kurlarını merak ediyor. Dövizciye gitmeden önce binlerce kişi Kapalıçarşı'daki döviz kurlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki euro/TL bugün ne kadar? 11 Ağustos 2023 euro/TL kuru.

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Altında fren patladı! Gram altın fırladı! Kuyumcuya gitmeden bu rakamlara hemen bakın! 11 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, hafta sonunun ikinci gününde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altında fren patladı. Gram altın fırladı! Kuyumcuya gitmeden bu rakamlara hemen bakın! 11 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altın alalım mı, satalım mı? İslam Memiş'ten rakam açıklaması geldi! Kuyumcuya gitmeden önce hemen bakın!

Altın fiyatlarındaki güçlü yükseliş karşısında yatırımcılar altın alalım mı, satalım mı? sorusunun yanıtını merake diyor. İslam Memiş altın için merak edilen rakamı açıkladı. Kuyumcuya gitmeden önce hemen bakın!

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın!

Altın uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının gümüşün yılı olacağını söyleyerek altını sollayacağının sinyallerini verdi. Yatırımcıların kafası karıştı. Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselecek? Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın...

Altında yeni dönem başlıyor! Altın alıp satmak isteyenler kırmızı kodla uyarıldı! Kuyumcuya gitmeden bakın!

Altın yatırımcıları seçimin ikinci tura kalması ile daha temkinli davranırken altın alıp satmak isteyenler için uyarı geldi. Altında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden bakın!

tapuya gitmeden Haberi

tapuya gitmeden

Tapuya gitmeden satış yapılır mı?

Tapu tescil işlemleri sadece tapu sicil müdürlüklerinde yapılıyor. Bu nedenle tapuya gitmeden satış söz konusu olmuyor. Ancak satıcı veya alıcı taraf isterlerse vekaletname ile yerine vekil atayabiliyor.


Bu vekaletname bir yakına verilebileceği gibi emlakçıya da verilebiliyor. Vekaletname için gerekenler şu şekilde sıralanıyor.


Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri istenir.

Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı istenir.

Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman tarafından tercümesi gerekmektedir.


Tapu vekaleti örneği..

........ ili, ......... ilçesi, .......... mahallesi, tapuda .........Pafta, .......... Ada, ......... Parsel, ……….. Blok, …………. 

Giriş, ……….. Kat, ………….. No’lu olarak kayıtlı, kat irtifaklı yada kat mülkiyetli bağımsız bölümü ve varsa müşterek...