29 / 04 / 2024

tapuya konulan ipoteğin kaldırılması

tapuya konulan ipoteğin kaldırılması

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek fek masrafı!

Tapuda ipotek fek masrafı bankadan bankaya değişmekle birlikte 100 TL'den başlıyor ve 500 TL'ye kadar yükseliyor. İpoteğin fek edilmesi amacıyla alınacak ipotek fek yazısı için bankalar bu masrafı talep ediyor...

Hisseli tapuyu müstakile çevirmenin yolu nedir?

Hisseli tapu sahipleri gayrimenkullerini müstakil tapu dönüşümü ile daha güvenli hale getirebiliyorlar. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişin hızlı yolu nedir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Samsun'da 31 milyon TL'lik millet bahçesi inşa ediliyor!

Samsun Canik ilçesinde yıkılan 19 Mayıs Stadyumunun yerine yapılacak olan millet bahçesinin inşaatına başlandı. İnşaat alanına konulan tabelada, millet bahçesinin 31 milyon 253 bin TL mal olacağı bildirildi.

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

İpotekli evler için satış ilanları arttı!

Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine ilanlar vermeye başladı. Vakıf Bank ve Ziraat Bankası el konulan gayrimenkul sayısında rekor kırdı.

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

Didim Belediyesi ve Nehirsan İnşaat davalık oldu!

Mağdur ettiği inşaat firmasına 1.5 milyonluk tazminatı ödeyemediği için belediye binasına haciz konulan CHP’li Didim Belediyesi değişik bir yönteme başvurdu.

İnşaat ve tapuya yeni düzenlemeler geliyor!

 "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları" toplantısı düzenlendi. Toplantıda inşaat ve tapuya yönelik yeni düzenlemeler konuşuldu. 

tapuya konulan ipoteğin kaldırılması Haberi

tapuya konulan ipoteğin kaldırılması

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek, taşınmazların tapusu üzerine konuluyor. Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınmış oluyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştiriliyor. Tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını koruyor.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge veriyor. Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçiyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?


İpoteğin kaldırılması için öncelikle ilgili borcun tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ücreti ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.


Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor. 



İpoteğin fekki dava...