01 / 05 / 2024

Tapuya tescil örneği

Tapuya tescil örneği

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021!

Hukuka aykırı bir şekilde tapu kaydının gerçeğe aykırı gözükmesi halinde dilekçe verip durum düzeltilebiliyor. Peki tapu tescil davası dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021...

Tapu iptali ve tescil davası dilekçe örneği 2021!

Hukuka aykırı bir şekilde tapu kaydının gerçeğe aykırı gözükmesi durumunda dilekçe vererek durum düzeltilebiliyor. İşte tapu iptali ve tescil davası dilekçe örneği 2021...

Tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021!

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptal edilmesi için açılıyor. Peki tapu iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021...

Vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

Kişinin mal varlığı ile ilgili olarak ölümünden sonra tasarrufta bulunması işlemine vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Tapu tescil davası dilekçe örneği!

Tapu tescil davası, tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi tarafından bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu tescil davası dilekçe örneği..

Tapu şerhi dilekçesi örneği!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh koyulabilmesi için bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi dilekçesi örneği..

Oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Türk Medeni Kanunu kapsamında 823, 824 ve 825. maddelerde sınırları belirtilen oturma hakkı tapuya tescil edilir mi? İşte, oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Daire satışı için vekaletname örneği!

Kimi zaman iş, hastalık vs gibi nedenler ile tapuya gidilemeyebiliyor. Bu durumda taraflar kendi yerine bir başkasını vekil olarak atayabiliyor. İşte daire satışı için vekaletname örneği...

Cins değişikliği tescil istem belgesi yazım örneği!

Cins değişikliği, bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılıyor. İşte tapu dairesine yazılacak cins değişikliği tescil istem belgesi yazım örneği...

Tapu iptali için dilekçe örneği!

Tapu iptali davası haklı bir sebep olmaksızın yapılan bir tescil veya; tescilin tadili veya terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olunması halinde bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu iptali için dilekçe örneği...

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

Tapuya tescil örneği Haberi

Tapuya tescil örneği

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa edilecek mallar arasındaki değer eşitliğini belirlemek malların maliklerine ait oluyor. 


Tapu sicil Müdürlüğü‘nün bu konuda her hangi bir müdahalesi bulunamıyor. Bu konu yalnızca tarafları ilgilendiriyor. Taşınmazlardaki hisselerinde karşılıklı trampa edilebilmeleri mümkün.


Trampa işlemi hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor. Trampa işlemi için sınırlamalar söz konusu olmuyor. Farklı şehirlerdeki mallar içinde trampa yapılabiliyor.


Trampa işleminin tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle takas yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor. Tapu müdürlüklerinde istenen belgelerin temin edilmesi halinde trampa tapuya tescil edilebiliyor. 


Tapuya tescil örneği... 

4.4.2000 1234 

Ali HAZAL: Mustafa oğlu 135/997Kadastro 2.3.1987 

Abdil ER: Osman oğlu 135/997...