29 / 04 / 2024

tapuyu kimler hibe edebilir

tapuyu kimler hibe edebilir

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

İŞKUR girişimciye 150 bin TL hibe desteği veriyor! İşte başvuru şartları...

İŞKUR kendi işini yapmak isteyen vatandaşlara hibe desteği verileceğini duyurdu. Peki, 150 TL hibe desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Esnaf ve sanatkarların birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirten Erdoğan, 5 bin ve 3 bin liralık ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Miras vergisi kimler öder?

Veraset ve intikal vergisi kanunu gereğince bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Peki, miras vergisi kimler öder?

Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Kentsel dönüşüm riskli binaların yıkılarak sağlam binaların inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapı kentsel dönüşüm ile nasıl yıkılır? Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Miras vergisinden kimler muaftır?

Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. Mirasçıların ise miras vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, miras vergisinden kimler muaftır?

Emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

Gayrimenkuller için Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi; Belediye Gelirleri Kanunu gereğince de çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emlak vergisi beyannamesini kimler verir?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi gayrimenkuller için her sene ödeniyor.Vergide bazı durumlarda beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesini kimler verir?

Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi her sene mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Peki kimler vergi öder? Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır?

İzale-i şuyu davasını kimler açabilir?

İzale-i şuyu başka bir deyişle ortaklığın giderilmesi davası, ortak mallarda ortaklığın devlet eliyle ortadan kaldırılması olarak tanımlanıyor. Peki, izale-i şuyu davasını kimler açabilir?

Çöp vergisinden kimler sorumludur?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Kanun esaslarına göre çöp vergisinden kimler sorumludur?

tapuyu kimler hibe edebilir Haberi

tapuyu kimler hibe edebilir

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor.


Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir? Tapu hibe işlemini kimler yapamaz?


Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamazlar. 


Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamaz. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamaz.


İstenen Belgeler

1) İşleme konu taşınmaz mala ait, tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,


2) Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


3) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan...