19 / 05 / 2024

taraklı unesco

taraklı unesco

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan ve Osmanlı mimarisi evleriyle ünlenen Taraklı'da turizm sektörü her geçen gün gelişiyor...

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO listesine girdi!

Bonn kentinde gerçekleşen 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komite toplantısı,Türkiye'den Efes ve Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Kültür Mirası" listesine alınıp alınmaması konusu da görüşüldü.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

Efes'in UNESCO adaylığı 5 Temmuz'da görüşülecek!

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in UNESCO adaylığı görüşülecek.

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü etkinliği düzenlendi!

Bursa'nın tarihi ve kültürel varlıklarının, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne girişinin yıl dönümü nedeniyle "UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü" etkinliği düzenlendi.

Efes'te UNESCO için geri sayım başladı!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamanın 5 Temmuz'da yapılmasını beklediklerini ve sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi

Efes Antik Kenti'nde UNESCO için geri sayım!

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamada sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi.

Efes Antik Kenti UNESCO'ya girebilecek mi?

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması konusundaki oylamada sevindirici bir karar çıkacağına inandıklarını söyledi.

Efes'in UNESCO adaylığında sona gelindi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran'da yapılacak oylamada Selçuk'un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu:3 Haziran'da yapılacak oylamada Efes UNESCO listesine dahil edilecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

Beçin Kalesi UNESCO yolunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girebilmesi için çalışma yürütülüyor. Geçici Listeye 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

taraklı unesco Haberi

taraklı unesco


Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan ve Osmanlı mimarisi evleriyle ünlenen Taraklı'da turizm sektörü her geçen gün gelişiyor. 

     Türkiye'nin Sakin Şehirleri (Cittaslow) arasına katılan Taraklı'da turizm sektörü de hayat bulmaya başladı. Yıllara direnen Osmanlı mimarisi evleri, asırlık çınarları, eski çeşmeleri ve otantik Arnavut kaldırımlarıyla tarihi bir görünüme sahip Taraklı'ya gelen ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artıyor. 

     Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı. 

     ''Yakında daha fazla ziyaretçiyi ağırlayacağız'' diyen Özkaraman, bu şekilde ilçe ekonomisinin turizmle canlanacağını söyledi. 

     Özkaraman, ilçedeki tarihi Orhangazi ve Yunuspaşa çarşılarının ve Osmanlı mimarisi evlerin restore edildiğini ifade etti. 

     İlçenin yıllardır bakir kaldığına dikkati çeken Özkaraman, ''Bu zenginliklerimizi gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak için...