10 / 05 / 2024

Taray Apartmanı yıkıldı mı

Taray Apartmanı yıkıldı mı

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı yıkıldı!

Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan ve dün tüp patlaması sonucunda çöken Onbirler Apartmanı yıkıldı...

Kastamonu Bozkurt'ta sel nedeniyle hasar alan 6 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle hasar gören  6 katlı Fatih Apartmanı yıkıldı.

İzmir depreminde hasar gören Karagül Apartmanı kontrollü olarak yıkıldı!

İzmir'de meydana gelen depremde büyük hasar gören ve bir kısmı yıkılan Bayraklı ilçesindeki Karagül Apartmanı, kontrollü olarak yıkıldı.

Sivrice'de Dilek Apartmanı ekipler tarafından yıkıldı!

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından,  Dilek Apartmanından 20 kişi sağ olarak çıkarılmıştı, 8 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı . Dilek Apartmanı ekipler tarafından  kontrollü olarak yıkıldı...

Kağıthane'deki 5 katlı Huzur Apartmanı yıkıldı!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde riskli olarak tespit edilen 5 katlı Huzur Apartmanı'nın yıkıldı. Yıkım foto muhabirler tarafından görüntülendi...

Kağıthane'de 19 apartman daha yıkıldı!

Geçtiğimiz gün Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesi ile çevredeki 19 binanın yıkıldığını söyledi.

İzmit'teki metruk bina yıkıldı!

İzmit Karabaş Mahallesi'nde yer alan ve risk oluşturan Ceylan Apartmanı İzmit Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Gölbaşı'nda istinat duvarı yıkıldı!

Ankara Gölbaşı’nda etkili olan sağanak yağmur, Seğmenler Mahallesi 953 Sokak’ta bir apartmanın istinat duvarının yıkılmasına neden oldu. Görgü tanıkları duvarın bir anda yıkıldığını ifade etti.

Antalya Bahçelievler'de üç katlı bina yıkıldı!

Antalya ’nın eski belediye başkanlarından olan Hasan Subaşı'nın çocukluğunun geçtiği Bahçelievler Mahallesi 'ndeki üç katlı bina yıkıldı. Yıkılan binanın yerinde 12 dairelik apartman inşa ediliyor.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.

Osmangazi'de 2 kaçak bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilen Kayhan Mahallesindeki tek katlı bir bina ve Hocahasan Mahallesinde yer alan bir apartmanın dördüncü katına yapılan çatı katı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Kocaeli Dilovası'ndaki kaçak binalar yıkıldı!

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden Dilovası ilçesinin Tavşancıl ve Mimar Sinan mahallelerinde, 2-B ve Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 3 adet yapı yıkıldı.

Taray Apartmanı yıkıldı mı Haberi

Taray Apartmanı yıkıldı mı

Orhan Pamuk’un da yaşadığı ve toplamda dört dairesinin bulunduğu Cihangir Zindan Sokak'ta yer alanTaray Apartmanı için 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkım kararı alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın yetkilendirdiği lisanslı şirket Taray Apartmanı'na ilişkin olarak 'riskli yapı' raporu düzenledi. Söz konusu raporda binadaki beton kalitesinin kötü olduğu belirtilerek, "Bina çürük" ifadesi kullanıldı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe’nin aktardığına göre, Taray Apartmanı ile ilgili olarak hazırlanan raporu Beyoğlu Belediyesi onayladı. Taray Apartmanı'na ilişkin çıkan 'riskli yapı' kararına bazı kat malikleri itiraz etti. Ancak söz konusu itirazları değerlendiren Kentsel Dönüşüm İstanbul İl Müdürlüğü İtiraz Değerlendirme Kurulu, oybirliği ile itirazı reddetti.

ORHAN PAMUK’UN APARTMANDA DÖRT DAİRESİ VAR

Cihangir'de bulunan Taray Apartmanı'nın temeli 1970'li yıllarda atılmıştı. Toplamda 16 dairenin bulunduğu apartmanda Orhan Pamuk'un da 4 dairesi...