05 / 05 / 2024

tarihi alan imar planı

tarihi alan imar planı

Tarihi Alana ilişkin her tür ve ölçekte planlar Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanıyor ya da hazırlatılıyor. Peki, yönetmelik gereğince, Gelibolu tarihi alan yapı denetimi esasları nelerdir?

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

İÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı imar planı değişikliği askıda!

Avcılar ilçesi, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Alibeyköy İSKİ hizmet alanı imar planı tadilatı askıya çıktı!

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Deresinden etkilenen bir kısım Alanın İSKİ Hizmet Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Topkapı-Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı imar planı askıda!

Sultangazi'de Topkapı - Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı ve Çevre Yolları Projesi'ne ilişkin imar planı askıya çıktı..

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu Çobançeşme Depo alanı imar planı askıya çıktı!

Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattına ( Çobançeşme Depo alanı ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Sayaocağı Caddesi-Köşegen Sokak arasında kalan bir kısım alanın riskli alan olarak belirlenmesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Esenler Çiftehavuzlar rezerv alan imar planı askıya çıktı!

İstanbul'un Esenler İlçesi sınırları içerisinde bulunan “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen alanın imar planı askıya çıktı..

tarihi alan imar planı Haberi

tarihi alan imar planı

Gelibolu tarihi alan yapı denetimi!

Tarihi Alana ilişkin her tür ve ölçekte planlar Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanır ya da hazırlatılır, bu planlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. 


Bu planların değiştirilmesi, revizyonu ve yenilenmesi işlemleri Başkanlıkça yürütülür ve Bakanlığın onayı ile yürürlüğe girer. Tarihi Alan planları etaplar halinde yapılabilir.


İdarelerce yapılan planların Başkanlıkça yapılacak ve Bakanlıkça onaylanacak olan üst ölçekli Tarihi Alan planlarına uygun olması zorunludur.


İdarelerce yapılacak planlarda Başkanlığın uygun görüşünün alınması zorunludur.


Projelerin hazırlanması, onayı ve yapı ruhsatı

MADDE 6 – (1) Tarihi Alanda Başkanlığın yetkili olduğu kısımlarda, her türlü yapının, esaslı onarımı ile yeni yapıların inşası ve taşınmazlara ilişkin proje uygulamaları Tarihi Alan planlarına uygun olarak ve Başkanlığın aldığı kararlar doğrultusunda 6546 sayılı Kanun hükümlerine göre...