15 / 05 / 2024

tarihi bina bakım çalışmaları

tarihi bina bakım çalışmaları

1983 yılında İstanbul'da tarihi yapılar yıkanıyormuş. 1. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanı'nın emri üzerine, şehirdeki 596'sı cami olmak üzere bine yakın tarihi eseri, arap sabunu ile yıkamaya başlamışlar.

Evde bakım maaşları bayramdan önce yatacak mı? 

Nisan ayının başlaması ile beraber, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında da evde bakım maaşlarının ödeme tarihi de merak edilen konular arasında yer aldı. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenli olarak gerçekleştirdiği ödemelerin bu ay da zamanında yapılacağı kaydedildi.

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kura çekim tarihi açıklandı mı? Dev projeye başvuranlar acil bakın!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Arnavutköy projesinin kura çekim tarihi açıklandı mı? Dev projeye başvuranlar acil bakın...

4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek?

Evde Bakım maaşı alan vatandaşlar ödemelerin yapılacağı tarihi merakla sorguluyor. Peki, 4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek? işte detaylar...

16 Nisan evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? T.C No ile evde bakım maaşı sorgulama!

16 Nisan 2023 tarihi itibariyle evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Evde bakım maaşı yatmayan vatandaşlar, e-Devlet ve SMS üzerinden ödeme durumlarını sorgulayabilirler.

Evde bakım parası Kasım ayı ödemeleri hesaba yattı mı? Evde bakım parasında şok! Bu tarihi kaçırmayın!

Evde bakım parası alan vatandaşlar, Kasım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Evde bakım maaşı Kasım ödemeleri yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu 11 Kasım? İşte ayrıntılar...

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Temmuz ayı evde bakım aylığı, engelli aylıkları, evde bakı aylıkları ödeme tarihi açıklandı. Yardım paraları banka hesaplarına Kurban Bayramı öncesi yatırılacak açıklaması yapılmıştı. Ödemelerle ilgili açıklamayı  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı.

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Özgür Alçı Dekorasyon Bina Tamir ve Bakım İşleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Alçı Dekorasyon Bina Tamir ve Bakım İşleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Sönmez Gömeç tarafından kuruldu...    

Türk Kızılayı Etimesgut bina onarım ihalesi ertelendi!

Dünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Ankara Etimesgut bina onarım ihalesinin tarihi değişti..

Kırşehir Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi yıkıldı!

Kırşehir'deki Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi binasında yıkım çalışmaları başladı. 2011 yılında boşaltılan bina Aile Hekimliği ve Sağlık Ocağı olarak kullanılıyordu.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Sivrihisar'da tarihi bina kent müzesi olacak!

Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar’ın Son 100 yılına tanıklık eden eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon tamamlandığında tarihi yapı 'Sivrihisar Kent Müzesi' olarak hizmete kazandırılacak.

tarihi bina bakım çalışmaları Haberi

tarihi bina bakım çalışmaları



İstanbul'da tarihi yapılar yıkanıyor


1. Ordu ve İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Orgeneral Haydar Saltık'ın emri üzerine, İstanbul'daki 596'sı cami olmak üzere bine yakın tarihi çeşme ve medrese ile han, arap sabunuyla yıkanıyor. Vakıflar İstanbul Başmüdürü Süleyman Eyüpoğlu, ''Tarihi yapıları yıkama çalışmasının iki yılda tamamlanabileceğini'' belirterek, yapılarda dokuyu bozmamak için özel yöntemlerle yapılan yıkama çalışmasına, Tophane'deki Nusretiye Cami'nde başlandı'' dedi. Yetkililer, ''Yıkama çalışmasına başlanmadan önce Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvurduklarını'' ve ''yıkama yöntemi hakkında bilgi aldıklarını'' söylediler. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun tavsiyesi üzerine sadece su, arap sabunu, süpürge ve bez kullandıklarını belirten görevliler, şunları söylediler: ''Dış ve iç cepheleri altın ve altın kaplama...