06 / 05 / 2024

tarihi binada yangın

tarihi binada yangın

Eminönü Tahtakale' de bulunan Tarihi Zaza Han' da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına çevre ilçelerden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor...

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Fransa’daki tarihi Nantes Katedrali’nde yangın!

Fransa'nın Nantes şehrinde yer alan tarihi Saint-Pierre Katedrali'nde yangın çıktı. 

Ümraniye'de inşaat halindeki 29 katlı binada yangın!

Ümraniye'de inşaat halindeki 29 katlı binanın üst katlarında çıkan yangın söndürüldü. Yükselen dumanlar bir çok yerden görülüyor...

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Beyoğlu'nda metruk binada yangın çıktı!

İstanbul Beyoğlu'nda metruk bir binada yangın çıktı. 3 katlı metruk binadaki yangında 2 kişi hayatını kaybetti.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Yanan tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2002-2016 arasında yangın sebebiyle tahrip olan tarihi varlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na 7 soru sordu..

İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi'nde idari mali işler ve strateji daire arşivlerinin olduğu binada nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Fatih'te bir iş hanında yangın çıktı!

Fatih’te bir çantacıda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yanan binada mahsur kalan Afrika uyruklu 2 kişi, alevlerden kaçmak için cama çıkarak yan binaya geçti.

Beyoğlu'nda bir binada yangın meydana geldi!

Beyoğlu’nda bir binada çıkan yangında dumandan etkilenen yaşlı kadına yardım için tüm mahalleli seferber oldu. sağlık ekipleri tarafından tedavisi yapılan kadının şok geçirdiği belirlendi...

Afyonkarahisar'da kışlada yangın çıktı!

Afyonkarahisar'da, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı General Asım Gündüz Kışlası'ndaki bir binada yangın çıktı...

Afyonkarahisar'da yangın çıktı!

Afyonkarahisar'da, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı General Asım Gündüz Kışlası'ndaki bir binada yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

tarihi binada yangın Haberi

tarihi binada yangın


Eminönü Tahtakele Mahallesi Tahtakale Caddesi'nde bulunan tarihi Zaza Han'ın birinci katındaki işyerinde bilinlemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Saat 20.00 sıralarında çıkan yangın sonrası bir iş yerinden alevler yükselmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Kozmetik dükkanlarının ağırlıklı bulunduğu iş hanının yangın sırasında kapalı olduğu öğrenildi. Yangın sırasında patlamalar da meydana geldi.Yangın kısa sürede diğer işyerlerine de sıçradı. İtfaiyenin söndürme çalışmaları devam...