05 / 05 / 2024

tarihi binalara ne oldu

tarihi binalara ne oldu

1936 yılında İstanbul'da bazı kıymetli tarihi binalar bakımsız kalmış bazıları da yıkılmış. Belediye yakın tarihe tanıklık etmiş binalardan kalanları tespit ederek hazırlanacak şehir planı raporunda bu binaları da gösterecekmiş.

Depremde az hasar alan binalara ne olacak? Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli tam 11 şehri derinden etkileyen depremler yüzünden yüzlerce bina yıkıldı ve hasarlandı. Hasar tespit çalışmaları aralıksız şekilde devam ederken, hasar durumu ayrıntıları konutlarının durumunu merak edenler tarafından sorgulanıyor.

Altın alacaklar dikkat! Bunları okumadan altın almayın! Gram altın ne zaman yükselecek? Gram altın kaç lira?

Birikimlerini altın alarak değerlendirmek isteyenler altın almak için doğru zaman mı?, Ne zaman altın alınmalı? sorularının yanıtlarını arıyor. Gram altında beklenen tarihi zirvenin ne zaman görüleceği de merak ediliyor. İşte gram altında son durum…

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Dolar yükseliyor altın geriliyor piyasalarda neler oluyor. Dolardaki sert yükselişin ucu nereye varacak, dolar neden bu denli yükselişe geçti, tarihi rekor ne zaman kırılacak. Para piyasası uzmanı İslam Memiş piyasalardaki hareketliliğin nedenlerini ve tarihi rekorun patlayacağı zaman dilimini açıkl

İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kemalpaşa TOKİ projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler için başvurular 11 Nisan tarihinde başlıyor. Peki İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022 ne zaman?

TOKİ Yakacık son başvuru tarihi 2021!

TOKİ Yakacık son başvuru tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Yakacık son başvuru tarihi 2021 ne zaman? İşte detaylar...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020!

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020 açıklandı mı? TOKİ 100 bin konut Kayseri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ 100 bin konut projesi başvuru tarihi 2020 ne zaman?

TOKİ 100 bin konut projesi başvuru tarihi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projelerde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konu tipleri bulunuyor.

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Çubuk 2019 son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Çubuk 2019 son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 2+1 konutlar bulunuyor.

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TCDD'nin tarihi binası Medipol Üniversitesi'ne verildi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ’ye devrettiği Ankara'daki tarihi binası, Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildi.

tarihi binalara ne oldu Haberi

tarihi binalara ne oldu

Eski binalar

Muhafaza edilecek olanların listesi yapılıyor


İstanbul'da mimari ve tarih bakımından kıymetli bazı binalar muhtelif sebeplerden dolayı bakımsız kalmıştır. Bunlardan bazıları hemen tamamıyla yıkılmıştır. Bu binaların bir kısmı devlete aittir. Bir kısmı da şahısların ellerindedir.


İstanbul'un bilhassa yakın tarihine ait hatıraları canlandıran bu binalardan kalanların tespiti evvelce kararlaştırılmıştı. Bir vakitler müzeler idaresi de bu mevzu ile yakından alakadar olmuştu.

Şehir planının yapılmasına kati surette karar verildiği şu sıralarda şehircilik mütehassısına verilecek şehir işleri raporunda bu binalar gösterilecektir. Belediye imar müdürlüğü bu binaların tesbit etmekle meşguldür.

              

Akşam Gazetesi 9 Kanunusani (Ocak) 19356


Abdullah Kutalmış...