04 / 05 / 2024

tarihi eserlerin emlak vergisi

tarihi eserlerin emlak vergisi

Tarihi eser binalar için emlak vergisi muafiyeti bulunuyordu. Ancak, 6552 sayılı Torba Yasa ile bu muafiyete sınırlamalar getirildi. Peki, 2015 itibarıyla tarihi eser emlak vergisi muafiyeti kalktı mı?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2022! Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Mükellefler vergi için son tarihin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Süleymaniye yenileme projesi Katar’ın TOKİ’sine emanet!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi eserlerin Katar ile ortaklaşa yıkılıp yeniden yapılacağını açıklamasıyla tarihi yarımadada hareketlilik başladı.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Hasankeyf taşıma ihalesi iptal edildi! Bakanlık soruşturma açtı!

Batman'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi ilçesi Hasankeyf'teki tarihi eserlerin taşınması için ihale, Danıştay tarafından iptal edildi.

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018!

Milyonlarca emlak sahibini ilgilendiren emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Bizim Mahalle Emlak Konut ihale tarihi!

Bizim Mahalle Emlak Konut ihale tarihi bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Toplam 7 bin konuta yer verilecek olan proje altı etap olarak planlanıyor...

tarihi eserlerin emlak vergisi Haberi

tarihi eserlerin emlak vergisi

Tarihi eser emlak vergisi muafiyeti kalktı mı?

Tarihi eser binalar için emlak vergisi muafiyeti bulunuyordu. Ancak, 6552 sayılı Torba Yasa ile bu muafiyete sınırlamalar getirildi.


Yasada yer alan 98. madde gereğince 2015 tarihi itibariyle Boğaz'daki köşk, yalı gibi tarihi değeri olan binaların emlak vergisi tam yatırılacak. 


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ve ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


MADDE 98 – 

21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 21 inci maddesinin mülga fıkralarından sonra gelen ilk fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“Tapu kütüğüne “korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır” kaydı konulmuş olan taşınmaz kültür varlıkları ile arkeolojik sit alanı ve doğal sit alanı olmaları nedeniyle üzerlerinde kesin yapılanma yasağı...