19 / 07 / 2024

tarihi hereke halı fabrikası

tarihi hereke halı fabrikası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke' de önemli hizmetler yapıldığını söyledi...

Kocaeli'deki Hereke Köşkü ihtişamını koruyor!

Ünü dünyaya yayılan ipek halıları görmek isteyen Alman imparatorunun 1898'de Hereke'ye gerçekleştirdiği tarihi ziyaret dolayısıyla hayata geçirilen ahşap köşk, zamana direniyor.

Arda Turan Çubuklu'daki evine servet harcıyor!

Başakşehirli futbolcu Arda Turan, oğullarına 4 aylık hamile olan eşi Aslıhan Turan ile Çubuklu’daki evlerinin dekorasyonu için kesenin ağzını açtı. 50 bin liraya Hereke halısı alan çift, avizelere de 50 bin lira ödeme yaptılar. 

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Muzaffer Kabacan, Sakarya Yeni Hal Kompleksi'ni değerlendirdi!

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, ‘Yeni Sebze ve Meyve Hal’ ihalesinin, ilimiz tarım ürünlerinin pazarlanması için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Artık daha fazla sebze-meyve ihraç edebileceğiz” dedi.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

120 metrekarelik halı 1.5 yılda restore edildi!

İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi.

Sultan Abdülhamid Han'ın tarihi halısı restore edildi!

Sultan Abdülhamid’in yaptırdığı Türkiye’nin en büyük halılarından biri olan, Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde restore edildi. İstanbul Valiliği’ne ait olan halının tamiri, 1,5 yıl sürdü.

Brüksel'in tarihi meydanına çiçeklerle Türk halısı motifi!

Belçika'ya Türk işçi göçünün 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Brüksel'in tarihi meydanı Grand Place, devasa Türk halısına dönüşecek. Türk halısı motifi, Grand Place'da 14-17 Ağustos tarihleri arasında 17 bin begonya çiçeği ile yapılacak...

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi!

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

Fikri Işık: Hereke'yi halıcılıkta tekrar merkez haline getirmeyi planlıyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke' de önemli hizmetler yapıldığını söyledi...

İpek Halı üzerine en ince Fatih Sultan Mehmet portresi yapıldı!

Zaman Gazetesi haberine göre: Hereke Halıcılar Derneği Başkanı Erhan Ör, Fatih Sultan Mehmet portresinin yanı sıra Yasin Sûresi’nin 83 ayetini ve Esmaül Hüsna’yı ipek halıya dokuduklarını söyledi...

Sümer Holding, Hereke halısına sahip çıktı!

Sümer Holding AŞ Genel Müdürü Ensari, 'Holding, hem ulusal bazda hem de Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere uluslararası bazda 'Hereke' markasının sahibidir' dedi

tarihi hereke halı fabrikası Haberi

tarihi hereke halı fabrikası


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, AK Parti iktidarıyla 11 yılda tarih yazdı" dedi.


Işık, partisinin Hereke'deki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke'de önemli hizmetler yapıldığını söyledi.


"Hereke'nin mutlaka ama mutlaka başarması gerektiğini düşündüğümüz birşeyi var, o da Hereke'nin halıcılıkta tekrar merkez haline gelmesi" diyen Işık, Hereke halısıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


Bakan Işık, vatandaşlardan destek isteyerek, "Bizim yanımızda olduğunuzu bize hissettirin. Herekemizi çok daha güzel yerlere taşıyalım. Hereke Kalesi'nin ihale süreci devam ediyor. Hereke Kalesi'nin tüm ihtişamıyla en azından ön cephesini ilk etapta ortaya çıkaracağız. Eski halı fabrikamız Fabrikay-i Hümayun'un arka kısmı ihale edildi. Çelik konstrüksiyonla yapılacak, ön kısmı da 1-1,5 yıl içinde tamamen restore edilecek. Hereke...