07 / 05 / 2024

Tarihi Kent Meydanı mimari yapı

Tarihi Kent Meydanı mimari yapı

Tarihi Kent Meydanı Projesi ile binaların dış cephe kaplamaları, tarihi eserlere uygun hale getirilerek tek tip mimari oluşturulacak.

Sivas'taki Kent Meydanı'nda tek tip mimari oluşturulacak!

Tarihi Kent Meydanı Projesi ile binaların dış cephe kaplamaları, tarihi eserlere uygun hale getirilerek tek tip mimari oluşturulacak.

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamam!

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamamlandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,ikinci tarihi kent meydanı için de son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı projesinde son durum!

Düzce'de hayata geçirilecek olan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için çalışmalar devam ediyor.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

Sivas Kent Meydanı'ndaki caddeler yenilendi!

SİVAS Belediyesi tarihi Kent Meydanı'nda bulunan Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak'ı yeniden dizayn ederek hizmete açtı.

Ulus Tarihi Kent Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapıyor. Çalışmalar nedeniyle Ankara Kalesi ve çevresinde yollar geçici süreyle trafiğe kapatıldı.

Afyonkarahisar Sandıklı Kent Meydanı'nda son durum!

Sandıklı tarihi’nin gördüğü en büyük proje olan “Sandıklı Kent Meydanı” projesi, aralıksız devam ediyor. Gece, gündüz projeyi bitirmek için çalışan işçiler, büyük iş makineleri ile 7/24 mesai harcıyorlar.

Konya Ilgın'a kent meydanı geliyor!

Ilgın Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Tarihi Ilgın Kent Meydanı Projesi hak sahiplerine ve vatandaşlara tanıtıldı. Başkan Oral, proje kapsamında Kentsel Dönüşüm ve acele kamulaştırma kararının alındığını belirtti.

Şile Kent Meydanı için yapılan yıkımlar tamamlandı!

Şile Kültür Merkezi, Şile Spor Merkezi, ve Tarihi Kumbaba Moteli Restorasyonunun ardından Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesi, Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi ile Ağva Sahil Yenileme projeleri start aldı.

Kepez'e Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılacak!

Kepez'de, içerisinde tarihi çarşı, şehitler anıtı, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa ediliyor.

Karamürsel Kent Meydanı çalışmaları hızlandı!

Karamürsel’de kent meydanı projesi devam ediyor. 5 bin metrekare arsa, 18 bin 355 metrekare toplam inşaat alanlı kent meydanı projesi tamamlandıktan sonra ilçe estetik bir görünüme kavuşacak.

Suluova Kent Meydanı için imzalar atıldı!

Suluova'ya yeni bir kimlik kazandıracak olan ve halkımızın yarım asırdır özlemle hayalini kurduğu Kent Meydanı ve Cami projesi için Şeker Fabrikası yemekhanesinde düzenlenen törenle Suluova Belediyesi ile Şeker Fabrikası arasında protokol imzaları atıldı.

Aksaray Topakkaya'nın kent meydanı tamamlandı!

Aksaray’ın sürekli gelişen ve hızla büyüyen beldesi olan Topakkaya Beldesi’nde belediye tarafından yapımına başlanılan 12 bin metrekarelik Medeni Berk Kent Meydanı tamamlanarak belde halkının hizmetine sunuldu.

Tarihi Kent Meydanı mimari yapı Haberi

Tarihi Kent Meydanı mimari yapı

Sivas Belediyesi, Tarihi Kent Meydanı Projesi hakkında açıklama yaptı. Yeni yapılacak proje kapsamında Kent Meydanı'nın etrafındaki yapıların dış cephe kaplamaları tarihi eserlere uygun hale getirilerek, tek tip mimari oluşması sağlanacak.


Andolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleşen toplantıda uygulanması düşünülen proje masaya yatırıldı. Toplantıya fikir projesi ihalesini alan İstanbul merkezli firmanın yetkilileri ile Sivas Belediye Meclisi üyeleri ve Proje İnşaat Müdürlüğü heyeti katıldı. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın başkanlık etti. 


Tarihi Kent Meydanı Projesi ile Kent Meydanı'ndaki binaların cepheleri tarihi dokuya uygun hale getirilerek, mevcut tabela ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi...