29 / 08 / 2024

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restorasyonu

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restorasyonu

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde yer alan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, belediye tarafından yapılan bakım-onarım çalışmalarının ardından hizmete girdi.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

Çayırova OSB Köprülü Kavşağı trafiği rahatlatacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın TEM Otoyolu Çayırova OSB Köprülü Kavşağı yapımında çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Outlet Center Köprülü Kavşağı'nda sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Outlet Center mevkiindeki köprülü kavşak inşaatının kuzey anayol köprüsünde cephe panellerinin montajı bu hafta içerisinde tamamlanıyor.

Kocaeli Outlet Center'a köprülü kavşak inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Outlet Center mevkisindeki köprülü kavşak inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Sırrın Köprülü Kavşağı'nda son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale-Sırrın Köprülü kavşağının yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Sinop Erfelek-Ayancık yoluna köprülü kavşak inşa ediliyor!

Sinop'un ErfeleK- Ayancık yol ayrımına yapılan köprülü kavşak inşaatı hızla İlerliyor. Kavşak inşaatının Şantiye Şefi Onur Ilgar, konu ile ilgili yaptığı açıklama yaptı.

Şanlıurfa köprülü kavşak projelerinde son durum!

Şanlıurfa kent merkezinde ulaşımın daha rahat bir şekilde sağlanması için farklı bölgelerde yeni yollar ve bulvarlar yaparak hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, uygulama kapsamı içerisinde yer alan köprülü kavşak yapımlarında sıcak asfalt serimine devam ediyor.

Antalya Köprülü Kanyon yolu asfaltlandı!

Büyükşehir Belediyesi, turizm için büyük önem taşıyan Köprülü Kanyon Milli Parkı’na ulaşımı sağlayan 35 kilometrelik grup yolunu asfaltlayarak, modernize ediyor.

Üçgen Köprülü Kavşakları ve Zeybek Köprülü Kavşağı’nın ihalesi tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında açıkladığı Üçgen Köprülü Kavşakları ve Zeybek Köprülü Kavşağı’nın ihalesi tamamlandı.

Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’nın yüzde 70'i tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında açıkladığı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’nda geri sayım başladı.

Bursa Mihraplı Köprülü Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

BURSA'da, Karayolları ekiplerinin Mudanya Kavşağı'nda ki inşaat çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediyesi de bunun uzantısı olan ve 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırmak için çalışmalara başladı.

Bursa Mihraplı Köprülü Kavşağı için çalışmalar başladı!

Karayolları ekipleri Mudanya Kavşağı’nda inşaatı sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi de bunun uzantısı olan ve 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırmak için çalışmalara başladı.

Kocaeli Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın D-100 Karayolu Yahya Kaptan-Goodyear bölgesinde gerçekleştirdiği Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı çalışmasında kuzey-güney anayol ve yan yollar trafiğe açıldı

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restorasyonu Haberi

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restorasyonu

Vezirhan’a 17. yüzyıl başlarında Veziriazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yapılan kervansaray, hakkında bilgi veren Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, kervansarayın yapım tarihini gösteren kitabesi olmamakla beraber muhtemelen 1655 yılında yapıldığını belirtti. Duymuş, “3 bin 8 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan kervansaray, dikdörtgen planlı olup taş ve tuğla malzemeden harç ile inşa edilmiştir. Simetrik planlıdır. Üç bölümlü kervansarayın orta kısmı iki yandakilere göre biraz daha farklıdır. Bu bölüm girişe ayrılmış, yapımında taş ve tuğla kullanılmıştır. İç kısmında her iki yanda duvarlara ocaklar yerleştirilmiştir. Yanlara sekiler yapılmış ve bunlar zeminden daha yüksek tutulmuştur. Bu durumda ortada araba ve atlar, iki yanda da yolcuların konaklaması sağlanmıştır. Duvarlardaki ocakların üzerine de küçük, mazgal niteliğinde pencereler açılmıştır. Dışa kapalı, payandalarla desteklenen, kale görünümündeki kervansarayın...