17 / 05 / 2024

tarihi yarımada için projeler

tarihi yarımada için projeler

TAYGİAD tarihi yarımada için 143 farklı proje hazırlandı. Proje kapsamında yarımadada yapılacak festival Rio’daki karnavala bile rakip olacak, bölge esnafı da markalaşacak.

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları resmen açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2023/2 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32277 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Düşüş bekliyorum' diyerek uyardı! Altında tarihi fırsat için gün verdi

Altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıya kritik uyarı yapıldı. Altın alacaklar dikkat. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için 15 Şubat tarihine dikkat çekti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm ayrıntılar...

Dolar için geri sayım başladı 20,25,30,40 ve... Selçuk Geçer'den can alıcı dolar uyarısı! Yarın öbür gün bu kadar olacak

Dolar kuru dün gece tarihi rekorunu kırdı. 18,76 TL seviyesine yükselen dolar için Selçuk Geçer kritik uyarıyı yaptı. ''Yarın öbür gün'' diyerek geri sayımın başladığını söyledi. 

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu yarışması için başvurular başlıyor!

27'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi 1 Mayıs'ta başlıyor. Yarışmacılar 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Yapı Tasarım Yarışması 2021'in kayıtları başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım alanlarını görünür kılmak amacıyla düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması için kayıtlar başladı.

Bursa Çarşıbaşı için 34 proje yarışacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi’nin belirlenmesi için düzenlediği yarışmada başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 34 proje katılım sağladı.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

tarihi yarımada için projeler Haberi

tarihi yarımada için projeler

İstanbul’a gelen turistin ilk adresi olan tarihi yarımada kabuk değiştiriyor. Yarımadanın ruhunu yeniden canlandırmak ve sorunlarına çözümler bulmak için 22 oda ve derneğin tek çatı altında toplanarak oluşturdukları Tarihi Yarımada Girişimcileri İşadamları Derneği (TAYGİAD), valilik ve akademisyenlerle elele verdi. Bölge için 143 proje hazırlandıklarını belirten TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, "Türkiye'ye mal olacak bir hareket başlatıyoruz" dedi. Bu bölgede işporta, hanutçuluk ve tarihi eserlere verilen sıkıntılar gibi sorunları kökten çözmek istediklerini belirten Yetişgin, "Bölgedeki dilenci sorununa çözüm bulacağız. Avrupa’daki gibi sokak sanatçılarına izin verilmesine çalışacağız " dedi. 15 Eylül'de bölgede dünya çapında bir festival yapacaklarını belirten Yetişgin, "Konsept çok farklı olacak ama Rio Festivali bile bunun yanında küçük kalacak. Edirnekapı surlarından girilerek başlayacak, Eminönü meydanına kadar şenlikli bir...