22 / 12 / 2024

tarihi yarımada ulaşım sorunu

tarihi yarımada ulaşım sorunu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 3. köprü, 3. havaalanı ve Marmaray gibi büyük projelerle ulaşım çözülürse büyük oteller Tarihi Yarımada dışında yapılır...

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? 

İstanbul'da okulların 11 Eylül Pazartesi günü açılması için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul trafiği, şehir içi kameralar aracılığıyla anlık olarak takip edilecek. İETT, her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Toplu ulaşım ücretsiz olacak. İşte detaylar...

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Fatih Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıda!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

tarihi yarımada ulaşım sorunu Haberi

tarihi yarımada ulaşım sorunu


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 3. köprü, 3. havaalanı ve Marmaray gibi büyük projelerle ulaşım çözülürse büyük oteller Tarihi Yarımada dışında yapılır. Böylece tarihî doku korunmuş olur.” dedi. Arıcı, Zeytinburnu’nda yapılacak binaların surların boyunu geçmeyeceğini söyledi.


İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan tarihî yarımadanın silüetini koruma çalışmaları sürüyor. Tarihî manzarayı bozduğu tespit edilen dev binalar hakkında yıkım kararı çıkarılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bundan sonra yapılacak projelerde silüet ön planda tutulacak. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Zeytinburnu’nda yapılması planlanan kruvaziyer ve yat limanı projesi olan  Seaport’ta binaların yüksekliğinin tarihî surların boyunu geçmeyeceğini söyledi.


Tarihî yarımadada, Anıtlar Kurulu’ndan izinsiz çivi dahi çakılması yasakken, bu bölgede otellerin sayısı bin 500’ü aştı. İstanbul’a her yıl...