07 / 05 / 2024

Tarihi Yarımadanın imar planı kabul edildi mi

Tarihi Yarımadanın imar planı kabul edildi mi

Fatih Belediyesi tarafından alınan karara göre, tarihi yarımada artık imara açılabilecek.Bu kapsamda 2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitişik ve karşı parsellerindeki yapılaşma için ilçe belediyesi yetkili kılındı.

Tarihi Yarımada'nın imar planına yapılan itiraz kabul edildi mi?

İstanbul'da tarihi yarımada ve sahilyolunu değiştirecek olan imar planını iptal eden karara yapılan itiraz kabul edildi. İmar planı Yedikule Bostanları ve Kumkapı'ya kadar pek çok alanın daha fazla imara açıılmasına izin veriyordu.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme!

Beşiktaş Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme yapıldı. İmar işlem dosyalarının inceleme tarihi 6 Nisan'a kadar ertelendi...

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada barışı bekliyor!

Türkiye'de iskansız ve ruhsatsız yapıların yasallık kazandırılması için başlatılan imar barışı uygulamasına tarihi yarımadadan talep var. Uygulama kapsamında bölgede bulunan tarihi yapıların uygulamadan faydalanması isteniyor.

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

Tarihi Yarımadanın imar planı kabul edildi mi Haberi

Tarihi Yarımadanın imar planı kabul edildi mi

FATİH Belediyesi tarafından alınan karara göre, tarihi yarımada artık imara açılabilecek.Bu kapsamda 2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitişik ve karşı parsellerindeki yapılaşma için ilçe belediyesi yetkili kılındı. Yakşık üç aydır devam eden süreçte; eylül başında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada imar planının durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını iptal etti. Böylece tarihi yarımadanın imar planının durdurulmasına ilişkin karar kaldırılmış oldu. Ancak davanın yeni bilirkişi oluşturularak yeniden görülmesi bekleniyordu.


Akşam


Tarihi Yarımada'nın imar planında yetki Fatih...