03 / 05 / 2024

Tarık Aydın

Tarık Aydın

İnşaat mühendisi Tarık Aydın, Zaman için kaleme aldığı yazısında medeniyetimize hakaret eden şehirleşme anlayışının zincirleme bir hatanın sonucu olduğuna dikkat çekiyor. Aydın, kimliksiz ve plansız yapılaşmanın kentlerimizi istila ettiğini vurguluyor.

TEV Uğuz Tarık Demirağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!

Merhum iş adamı Uğuz Tarık Demirağ'ın bağışı ve vasiyetiyle Ümraniye'de hayata geçirilen 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla kapılarını açan okulun resmi açılış töreni yapıldı.

Aydın'da konut satışları düştü!

Aydın ve ilçelerinde konut satışları azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aydın ve ilçelerinde konut satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4 oranında düştüğü açıkladı. 

TOKİ'den Aydın'a 256.5 milyon liralık yatırım!

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ'nin Aydın'a 15 yılda toplam 256 milyon 500 bin liralık yatırım yaptığını açıkladı.

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi mecliste!

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Aydın Ünal: Her köşeden beton fışkırıyor!

Eski AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "Her köşeden, akıl almaz bir plansızlıkla beton yığınları yükseliyor" diye konuştu.

TOKİ Aydın Çine Hükümet Konağı ihalesi 11 Ekim'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın Çine Hükümet Konağı'nın ihalesini 11 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Aydın ve Çanakkale hükümet konağı ihaleleri yarın!

TOKİ Aydın'ın Çine ile Çanakkale'nin Eceabat ilçelerinde hükümet konağı inşa edecek...

TOKİ Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı inşa etmek için 27 Ağustos'ta ihaleye çıkacak...

Aydın Kocagöl'ün etrafı yazlık sitelerle çevrildi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan Kocagöl'ün etrafı yazlık sitelerle çevirildi. Dilek Yarımadası Milli Parkı'na iki kilometre uzaklıkta, denize 20-30 metre mesafede bulunan bölgeye her gelen ev yaptı.

TOKİ Aydın Çine Hükümet Konağı ihalesi 27 Ağustos'ta!

Aydın İli Çine İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Aydın'a 215 konut ile hükümet konağı!

TOKİ Aydın'ın İncirliova ilçesinde 215 adet konut, Çine ilçesinde ise hükümet konağı inşa edecek...

Aydın Nazilli'de satılık 4 arsa 5,2 milyon TL'ye!

T.C Nazilli Satış Memurluğu tarafından Aydın Nazilli'de yer alan 4 arsa 5 milyon 241 bin 317 TL bedelle satışa çıkıyor. Arsalar için ilk satış günü 20 Temmuz 2018'de gerçekleştirilecek. 

TOKİ'den Aydın Çine'ye hükümet konağı!

Kamu yatırımlarını son sürat sürdüren TOKİ, Aydın Çine Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Tarık Aydın Haberi

Tarık Aydın

Türkiye'de kent yönetimlerinde ve kentlerdeki inşaat işlerinde çok büyük problemlerin olduğunu herkes görüyor. İnşaat derken sadece konutlan değil, kanalizasyon inşaatından sokak döşemelerine, kaldırımlardan AVM yapımına ve karayollarına kadar bütün işlerden bahsediyorum. Bugün insanlarımızın oturdukları apartman tarzı, kimliksiz evleri kim keşfetti? Bir virüs gibi bütün Türkiye'ye kimler tarafından yayıldı? Hakikaten insanlarımıza eskiden gece kondu, şimdi ise gündüz kondu; kimliksiz, kalitesiz ve vasıfsız bu binaları neden sundular, çok merak ediyorum. Bir de bizim şehirlerimiz neden sürekli inşaat halindedir? Neden sürekli bir yerlerinde ya alt ya da üst yapı çalışmaları vardır? Bu çarpık yapılaşmaya ne zaman dur diyeceğiz? 

insanlar kimliksiz, vasıfsız binalar alarak neden gece ve gündüz kondu hayata kendilerini mahkûm ediyorlar? İnsanlar. neden paralarını çöpe atıyorlar? İnsanlar en değerli varlığı olan çocuklarını...