24 / 12 / 2024

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazisi mirasçıları dikkat!

Bakanlık tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü?

Tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü? Tarım arazileri miras yolu ile nasıl bölünebilir?

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği olan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte esaslar..

Tarım arazilerinde intikal 2014!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünebilmesi konusunda yeni yasayla büyük değişiklikler getirildi. Peki 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasayla tarım arazilerinde intikal nasıl olacak?

Yeni Tarım Arazisi Kanunu ile illgili Mehdi Eker'in açıklaması!

Kanun tasarısıyla ilgili Hükümet adına söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarının, Türk tarımının geleceğini şekillendirecek ulusal bir mesele olduğunu vurguladı.

Toplamda 40 milyon toprak sahibi hissedarı ilgilendiren yasa neler getiriyor?

Türkiye'de ortalama tarım arazisi büyüklüğü 59 dönüm. Fakat, tek parça değil. Ortalama 10 parselden oluşuyor. Ülke genelinde 30 milyon parsel ve 40 milyon hissedarı var. Tarım arazisi sahibi toplam 40 milyon hissedar ne yapacak?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek!

Yeni düzenlemeye göre, asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0.5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0.3 hektardan küçük olamayacak.

Üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazileri 2025’te kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının merakla beklenen 2025 bütçesini sundu. Bakan Yumaklı, 2025 yılında yapılacak nihai tespitlerin ardından üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin gelecek yıl kiralanacağını duyurdu.

Arazi tapusu olanlara devlet kira ödeyecek! İşlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesine ilişkin düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki işlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? İşte tüm şartlar...

İki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesini öngören yönetmeliğin iptali için dava açıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığının iki sene boyunca işlenmeyen tarım arazilerini kiraya vermesini öngören yönetmeliğin iptali için dava açıldı. İşte detaylar…

2 yıl işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 3 şehir büyüklüğündeki arazi, üretime kazandırılacak!

TBMM 27'nci Dönem Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç yaptığı açıklamada üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesiyle 3 ilin tarım arazisi kadar bir arazisinin üretime katabilme olanağımız oluşacağını söyledi.

Devlet, iki sene üst üste ekilmeyen tarım arazilerini kiraya verecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, iki sene boyunca ekilmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kullanım için kiralanması mümkün duruma getirildi.

Kaçak yapılar tarım arazilerini yok ediyor! TMMOB'dan acil müdahale çağrısı! 

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Urfa’da, son senelerde yaşanan hızlı yapılaşma, verimli tarım arazilerinin kaybına neden oluyor. İşte ayrıntılar...

Hobi bahçeleri tarım arazilerini tehdit ediyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım arazilerinin hobi bahçelerine dönüştürülerek bölünmesinin tarım arazilerinde parçalanmayı artırdığını belirtti.

Uzmanı 'Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin' diyerek uyardı: Tarım arazilerinin değeri yükselecek!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden "Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin" diyerek, çok önemli uyarılar yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

STK'lar "Tiny House"lara tepki gösterdi! Tiny House'lar tarım arazilerini işgal ediyor...

Edirne'de sivil toplum kuruluşları Tiny House'lara tarım arazilerini işgal ettikleri için tepki gösterdiler. Buna göre, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Bu şekilde tarım arazilerinin izinsiz olarak Tiny House adı verilen küçük evlerin kurulması sureti ile işgal edilmesi endişe vericidir

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi Haberi

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin önüne geçilmesi için yapılan çalışmalar hangi aşamadadır?
2- Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla 2014 yılında yürürlüğe giren yasasının neticesinde bölünmekten kurtarılan tarım arazisi miktarı ne kadardır?
3- Mirasçılara arazi edinimde verilen finansal desteklerden yararlanan kişi sayısı ve verilen desteklerin toplam tutarı ne...