28 / 04 / 2024

tarım arazilerinin toplulaştırılması

tarım arazilerinin toplulaştırılması

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Yeni Tarım Arazisi Kanunu ile illgili Mehdi Eker'in açıklaması!

Kanun tasarısıyla ilgili Hükümet adına söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarının, Türk tarımının geleceğini şekillendirecek ulusal bir mesele olduğunu vurguladı.

Tarım arazilerinin toplulaştırılması tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda!

Mehdi Eker, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, tarım arazilerinin toplulaştırılmasını öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerini sorularını yanıtladı.

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Varto'da arazi toplulaştırma toplantısı yapıldı!

Muş’ un Varto ilçesinde tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Varto merkez, köy muhtarları ve çiftçilere arazi toplulaştırması ve tarla hizmetleri geliştirme bilgi lendirme toplantısı yapıldı...

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Tarım Kredi'den çılgın kampanya! Çay, şeker, peynir, salça dip yaptı! Tarım Kredi aktüel ürünler kataloğu

Tarım Kredi aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. İndirimleri peş peşe açıklayan marketin fiyatları merak konusu oldu. İşte Tarım Kredi indirimli aktüel ürünler kataloğu....

Tarım Kredi Marketleri: Ucuz ürün sayısı artacak

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün sayısı artacak. 600 üründe 4 ay boyunca en ucuz olma sözü veren Tarım Kredi marketleri ucuz ürün sayısını artıracak.

Tarım Kredi'de indirim rüzgarı esiyor! Çay, salça, pirinç dibi gördü! O ürün 9 TL'ye düştü! 24 Ocak 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri 13-31 Ocak tarihli indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Tarım Kredi'de indirim rüzgarı esiyor. Çay, salça, pirinç dibi gördü. 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Tarım Kredi'den 'pahalı' iddialarına jet yanıt!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerden fiyat karşılaştırılması yapılan pirinç, ayçiçek yağı ve çaya yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tarım Kredi'de 30 üründe dev indirim! Listede ayçiçek yağı, şeker, et ve çay var! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketin 30 Eylül 2022 aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Peki, bu hafta Tarım Kredi'de hangi ürünler indirimde? İşte tarım Kredi aktüel ürünler kataloğu 30 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi'de indirim rüzgarı! Şeker, çay, ayçiçek yağında dip fiyatlar! 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketin 21 Eylül 2022 indirimli aktüel ürünler kataloğu açıklandı. Peki, bu hafta Tarım Kredi markette hangi ürünler ne kadar indirime girdi, fiyatları kaç TL oldu? İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi kataloğu indirimlerle dolu! İşte 2022 yeni Tarım Kredi Market indirimli ürünler kataloğu!

Tarım Kredi Market indirimli ürünleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 2022 yeni Tarım Kredi Market indirimli ürünler kataloğu!

Tarım Kredi'de indirim kısa sürdü! Ürünlere zam geldi! Tarım Kredi'de hangi ürünler zamlandı?

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde indirim belenenden kısa sürdü. 15 Ağustos’ta yapılan indirim açıklamasının üzerinden henüz bir ay geçmeden fiyatlar zamlandı. Peki Tarım Kredi'de hangi ürünler zamlandı? İşte detaylar...

tarım arazilerinin toplulaştırılması Haberi

tarım arazilerinin toplulaştırılması

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve 27 milletvekili tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması önergesi hazırlandı. 

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanan önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Günümüzde tarım her geçen gün Önemini artırırken, özellikle yapısal problemler üreticilerin ekonomik kazancı yüksek ve verimli üretim yapmalarına engel olmaktadır. Tarım arazilerinin küçük ve parçalı yapısı bu problemlerin başında gelmektedir. Ülkemizde tarım yapılan arazilerin intikal ve birçok sebeple yıllarca bölünmesi ve giderek küçülmesi, çiftçilerimizin işini çok daha zorlaştırmaktadır. Tarımda verimli ve katma değer sağlayan üretim yapmak için ülkemizde arazi toplulaştırma çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Arazi toplulaştırması tanın sektörüne ekonomik,...