05 / 05 / 2024

tarım sigortaları hakkında bilgi

tarım sigortaları hakkında bilgi

Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, 26172 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan tarım sigortası ile ilgili merak edilenler...

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gelecek sene organik tarım faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 üreticiye destek sağlayacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Tarım Kredi Market'ten 1 kg tereyağında dev indirim: 185 TL'ye düştü

Tarım Kredi Market, tereyağı fiyatlarında büyük bir indirime gitti. Artık 1 kilo tereyağı daha uygun bir fiyata alınabilecek. Tereyağı indirimi hakkında merak edilen tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz...

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayının ortasında çeşitli tarım destekleri hakkında bilgilendirici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 98 milyar hibe desteği verdi. İşte ilgili bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği...

Emekliler hakkında flaş gelişme. İş Bankası ve ING emekli promosyonunu güncelledi

Emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir gelişme yaşandı. ING Bank ve İş Bankası tarafından yapılan açıklamada emekli vatandaşlarımıza verilen promosyonun güncellendiği bilgisine yer verildi.

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 138,1 artarak 296,1 milyar TL'ye yükseldi.

Albaraka'dan emekliler hakkında açıklama!

Özel bankalardan emekli promosyonları hakkında açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Albaraka'dan da emekli vatandaşlarımız hakkında yeni bir açıklama geldi.

Bu bölümden mezunsanız KPSS şartı olmadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda iş fırsatı sizi bekliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir personel alımı yayınladı. Başvurular 17 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenler tek tıkla işlemlerini gerçekleştirecek. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Çiftçilere müjde! Bu para mart ayında hesaplara yatacak! Tarım Bakanı Kirişçi resmen açıkladı!

"Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteği için ayrıntılar merak ediliyor.

Çiftçiler hemen bakın! Gübre fiyatlarında büyük şok! Peş peşe açıklandı! Tarım Kredi, piyasadan daha pahalı!

Çiftçiler hemen bakın! Gübre fiyatlarında büyük şok! Peş peşe açıklandı! Tarım Kredi, piyasadan daha pahalı!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, depremden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kullandıkları 'düşük faizli' kredi borçlarına belli koşullar altında erteleme hakkı tanındı.

tarım sigortaları hakkında bilgi Haberi

tarım sigortaları hakkında bilgi

YÖNETMELİK

Devlet Bakanlığından:

 

TARIM SİGORTALARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esasların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esaslar çerçevesinde, sigorta poliçeleri, tarife ve talimatlar, sigorta ettirenin bilgilendirilmesi ve sözleşmelere ilişkin bilgilerin toplanmasına ilişkin hususları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 18 inci maddesine dayanarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakan: Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanı,

b) Havuz: Tarım Sigortaları Havuzunu,

c) Kanun: 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununu,

ç) Kurul: Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulunu,

d) Müsteşarlık: Hazine Müsteşarlığını,

e) Sigorta şirketi:...