06 / 05 / 2024

Tarım Sigortaları Kanun

Tarım Sigortaları Kanun

5363 sayılı ve 14 Haziran 2005 kabul tarihli Tarım Sigortaları Kanunu, 21 Haziran 2005 Salı günü, 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun, tarım sigortaları uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirliyor...

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 138,1 artarak 296,1 milyar TL'ye yükseldi.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! 

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! İşte ayrıntılar...

İş arayanlar dikkat! Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru 27 Ocak 2023!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Çalıştırılacak 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Teknik Personel Giriş Sınavı Duyurusunu yayımladı.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortaları kapsamında indirim geldi, prim desteği oranları belirlendi! Hemen bu rakamlara bakın

Tarım sigortaları kapsamına alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları resmen açıklandı. Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaştı.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve tescili ile 5403 sayılı Kanun İstisnasına dair duyuru yayımladı.

Tarım Sigortaları Kanun Haberi

Tarım Sigortaları Kanun

KANUN

TARIM SİGORTALARI KANUNU!


Kanun No. 5363                                                          

Kabul Tarihi : 14.6.2005


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar


             Amaç

             MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; üreticilerin bu Kanunda belirtilen riskler nedeniyle uğrayacağı zararların tazmin edilmesini temin etmek üzere, tarım sigortaları uygulamasına ilişkin usûl ve esasların belirlenmesidir.


             Kapsam

             MADDE 2. — Bu Kanun; Havuzun kuruluşu, Havuz tarafından teminat altına alınacak riskler, Havuzun gelir ve giderleri, prim ve hasar fazlası desteği, sigorta sözleşmeleri, reasürans sağlanması ve  sigorta şirketlerinin...