05 / 05 / 2024

tarım sigortaları nedir

tarım sigortaları nedir

Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, 26172 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan tarım sigortası ile ilgili merak edilenler...

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 138,1 artarak 296,1 milyar TL'ye yükseldi.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortaları kapsamında indirim geldi, prim desteği oranları belirlendi! Hemen bu rakamlara bakın

Tarım sigortaları kapsamına alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları resmen açıklandı. Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Maliyet artışları sebebiyle üretimde güçlük çeken çiftçilere Ziraat Bankası tarafından açık çek veriliyor. Peki Ziraat Bankası tarım kredisi nedir? Ziraat Bankası tarım kredisine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Tarım arazilerinin devrinde tek mirasçı sistemi!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na ilişkin yapılan değişikliklerle tarım arazileri miras yoluyla bölünemiyor ve kamulaştırılabiliyor. Peki, tarım arazilerinin devrinde tek mirasçı sistemi nedir?

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

Mutlak tarım arazisi nedir?

Tarım arazileri, mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ve marjinal tarım arazileri olarak sınıflandırılıyor. Peki mutlak tarım arazisi nedir?Mutlak tarım arazisi özellikleri nelerdir?

Tarım arazilerinin imar durumu 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda tarım arazilerine ilişkin getirilen değişiklikler neticesinde tarım arazilerinin imar durumu nedir? İmar izni nasıl alınır? İşte Tarım arazilerinin imar durumu 2014...

Bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Gayrimenkul yatırım fonu nedir?

Gayrimenkul yatırım fonu nedir? Gayrimenkul yatırım fonu, bilgilendirme dokümanlarında belirtilmek kaydıyla, belirli bir gayrimenkule yatırım yapmak ya da belirli bir sektörde faaliyet göstermek amacıyla kurulabiliyor...

tarım sigortaları nedir Haberi

tarım sigortaları nedir

YÖNETMELİK

Devlet Bakanlığından:

 

TARIM SİGORTALARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esasların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esaslar çerçevesinde, sigorta poliçeleri, tarife ve talimatlar, sigorta ettirenin bilgilendirilmesi ve sözleşmelere ilişkin bilgilerin toplanmasına ilişkin hususları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 18 inci maddesine dayanarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakan: Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanı,

b) Havuz: Tarım Sigortaları Havuzunu,

c) Kanun: 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununu,

ç) Kurul: Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulunu,

d) Müsteşarlık: Hazine Müsteşarlığını,

e) Sigorta şirketi:...