05 / 05 / 2024

tarım sigortası nasıl yapılır

tarım sigortası nasıl yapılır

Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, 26172 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tarım Sigortaları Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan tarım sigortası ile ilgili merak edilenler...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Kentsel dönüşüm kredisine başvuracaklar dikkat! Dönüşüm kredisi nasıl çekilir?

Erdoğan'ın imzasıyla kentsel dönüşüm limitleri değişti. Peki Kentsel dönüşüm kredisi nasıl çekilir? Cevabı haberimizde...

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

TOKİ'den aldığım evi nasıl devredebilirim?

TOKİ'den ev satın alan vatandaşlar bazen bu haklarını devretmek isteyebiliyor. Siz de "TOKİ'den aldığım evi nasıl devredebilirim?" sorusunun yanıtını arıyorsanız, işte yanıtı...

Binalarda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda kat mülkiyetine nasıl geçileceğini kaleme aldı.

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  2 milyon TL sermaye bedeli  ile Ali Aslan tarafından kuruldu.

Mira Prefabrik İnşaat Makina Tarım Ve Hayvancılık İç Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mira Prefabrik İnşaat Makina Tarım Ve Hayvancılık İç Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Daş Durmuş tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Hükümet evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara kredi desteği veriyor. Peki kentsel dönüşüm kredi nasıl alınır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alabilirim?

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alabilirim? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte tüm merak edilenler...

Özüm Elif Turizm İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özüm Elif Turizm İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Pekdemir tarafından kuruldu.

Memişoğulları Tarım Ve Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Memişoğulları Tarım Ve Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Memiş tarafından kuruldu.

Selimoğlu Gayrimenkul Tarım Ve Hayvancılık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Selimoğlu Gayrimenkul Tarım Ve Hayvancılık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emirhan Özer tarafından kuruldu.

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

tarım sigortası nasıl yapılır Haberi

tarım sigortası nasıl yapılır

YÖNETMELİK

Devlet Bakanlığından:

 

TARIM SİGORTALARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esasların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında akdedilecek tarım sigortası sözleşmelerinin tabi olacağı esaslar çerçevesinde, sigorta poliçeleri, tarife ve talimatlar, sigorta ettirenin bilgilendirilmesi ve sözleşmelere ilişkin bilgilerin toplanmasına ilişkin hususları kapsar.


Dayanak

MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 18 inci maddesine dayanarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakan: Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanı,

b) Havuz: Tarım Sigortaları Havuzunu,

c) Kanun: 14/6/2005 tarihli ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununu,

ç) Kurul: Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulunu,

d) Müsteşarlık: Hazine Müsteşarlığını,

e) Sigorta şirketi:...