06 / 05 / 2024

tarım toprakları imar yasası

tarım toprakları imar yasası

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarım topraklarının imara açılarak yok edilmesi hususunda çok titiz olduklarını ve de bu duruma izin vermeyeceklerini ifade etti.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Mardin'deki tarım arazileri imara açılmayacak!

Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan Mardin'de tarım arazilerinin imarına onay verilmedi. 

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi bölünmelerinin engellenmesi teklifi onaylandı!

Teklife göre, imar planlarında tarımsal niteliği korunacak alan olarak ayrılan yerler ile kamu yararı kararı alınarak tarım dışı amaçla kullanım izni verilen yerler, yeniden izin alınmaksızın bu amaç dışında kullanılamayacak ve planlanamayacak.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin satışında başvurular 31 Aralık'a uzatıldı!

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru süresi 31 Aralık 2019'a kadar uzatılacak...

Şanlıurfa'da yanlış imar, tarım arazilerini yuttu!

SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, bölgede yanlış imar planının, tarım arazilerini yuttuğunu söyledi.

İmarsız tarım arazisi kiralamada son tarih 19 Kasım!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan hazineye ait tarım arazilerinin kiralanma sürecine ilişkin açıklama yaptı. 

Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme!

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

tarım toprakları imar yasası Haberi

tarım toprakları imar yasası

Tarım Öğretiminin 169. Yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarım eğitiminin ve ziraatin önemine değindi. Başkan Sözlü, “Ziraat mühendisleri halkla iç içedir. Ben halk tipi bir siyasetçiyim. Bunu da ziraat mühendisliğine ve ziraat mühendisliğinin bana kazandırdıklarına borçluyum. Ziraat mühendisleri yüksek donanımla eğitilir ve hayata hazırlanır. Böylesine güçlü bir temel eğitim alan ziraat mühendisleri, mesleklerini severek icra ederlerse, kafa yorarlarsa, masa başına oturmak yerine alanda ziraat mühendisliği icra etme arzusu taşırlarsa, ziraat mühendisliği hayatta da kendilerine çok büyük fırsatlar sunar. İnsanlarla iç içe çalışma ortamından dolayı başarının önü açılıyor. O yüzden üniversite sınavında ziraat mühendisliğini seçmem hayatımın en önemli tercihlerinden biridir” dedi 




İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ


Yeni dönemde her konuda işbirliğine...