26 / 08 / 2024

tarım toprakları

tarım toprakları

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarım topraklarının imara açılarak yok edilmesi hususunda çok titiz olduklarını ve de bu duruma izin vermeyeceklerini ifade etti.

Hisseli arsa satışları üretimin sonunu getirecek! Tarım toprakları tek tek kayboluyor!

Tarım topraklarının hisseli veya bölünerek satışının yapılması tarımsal arazilerde faaliyetlerin sürdürülebilirliğini etkiliyor. 

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına af geliyor!

Ülkemizde bir taraftan tarım topraklarını korumaya ve ekilmeyen tarım arazilerini de kullanıma açmaya çalışılırken, diğer yandan tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı teşvik eden düzenlemelere imza atılıyor.

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

Tarım ve İnsan sergisine yoğun ilgi!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Denizbank'ın sponsorluğunda düzenlediği "Tarım ve İnsan" konulu resim sergisi yoğun ilgi gördü. Bakanlık sergiyi, "Bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarından kareler" sunumuyla düzenlediği fotoğraf yarışmasınd

Hüseyin Sözlü: Tarım topraklarının imara açılmasına izin vermeyiz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarım topraklarının imara açılarak yok edilmesi hususunda çok titiz olduklarını ve de bu duruma izin vermeyeceklerini ifade etti.

Tarım arazileri son 10 yılda 2,8 milyon hektar azaldı!

ZMO Adana Şube Başkanı Karademir: "10 yıl önce yaklaşık 26 milyon hektar olan ekilebilir tarım arazisi, 23,2 milyon hektara düştü. Tarım topraklarımız tehdit altında" dedi.

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

tarım toprakları Haberi

tarım toprakları

Tarım Öğretiminin 169. Yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarım eğitiminin ve ziraatin önemine değindi. Başkan Sözlü, “Ziraat mühendisleri halkla iç içedir. Ben halk tipi bir siyasetçiyim. Bunu da ziraat mühendisliğine ve ziraat mühendisliğinin bana kazandırdıklarına borçluyum. Ziraat mühendisleri yüksek donanımla eğitilir ve hayata hazırlanır. Böylesine güçlü bir temel eğitim alan ziraat mühendisleri, mesleklerini severek icra ederlerse, kafa yorarlarsa, masa başına oturmak yerine alanda ziraat mühendisliği icra etme arzusu taşırlarsa, ziraat mühendisliği hayatta da kendilerine çok büyük fırsatlar sunar. İnsanlarla iç içe çalışma ortamından dolayı başarının önü açılıyor. O yüzden üniversite sınavında ziraat mühendisliğini seçmem hayatımın en önemli tercihlerinden biridir” dedi 




İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ


Yeni dönemde her konuda işbirliğine...