05 / 05 / 2024

tarla arazisi üzerinde ev yapılır mı

tarla arazisi üzerinde ev yapılır mı

İmar mevzuatı, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları kapsıyor. Peki kanun ve yönetmeliklere göre tarla arazisine ev yapılır mı?

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Inİstanbul Lokal Davutpaşa fiyat!

Eski Şişecam arazisi üzerinde yükselen proje toplam 17 bin 944 üzerine yayılıyor. Inİstanbul Lokal Davutpaşa fiyat listesi kapsamında daireler 345 bin TL 'den başlıyor.

Eston Şehir'de 87 villa teslim edildi!

İSTANBUL Yakuplu'da 1.6 milyon metrekarelik arazisi üzerinde hayata geçen Eston Şehir'i TMSF'den satın alan Polatyol İnşaat, 5. Etap'ta 3 yılı aşkın süredir bitiremeyen 87 villanın inşaatını tamamladı.ç

İş GYO Nef Inİstanbul Lokal iletişim!

İş GYO Nef Inİstanbul Lokal iletişim numarası 444 72 21 olarak belirlendi. Ödeme koşulları kapsamında 30 ay vade farksız taksit uygulanan proje eski Topkapı Şişecam Fabrikası arazisi üzerinde inşa ediliyor.

Topkapı Inİstanbul Lokal ödeme planı!

Eski Şişecam arazisi üzerinde yükselen projede daire alanları 48 metrekareden başlangıç gösteriyor. Topkapı Inİstanbul Lokal ödeme planı kapsamında yüzde 1 peşinat ile ev sahibi olunabiliyor.

Topkapı Inİstanbul Lokal satılık daire!

Eski Şişecam arazisi üzerinde yükselen proje Nef ve İş GYO 'nun ortaklığıyla inşa ediliyor. Topkapı Inİstanbul Lokal satılık daire fiyatları 345 bin TL 'den başlıyor.

Topkapı Inİstanbul Lokal teslim tarihi!

Nef ve İş GYO tarafından eski Şişecam arazisi üzerinde hayata geçirilen Inistanbul Lokal Evleri'nde yüzde 1 peşinatla ödeme sağlanıyor. Peki Topkapı Inİstanbul Lokal teslim tarihi ne zaman?

İnistanbul Lokal'de yüzde 1 peşinatla!

Topkapı'da Eski Şişe Cam Fabrikası arazisi üzerinde Nef ev İş GYO işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İnistanbul Lokal projesinde yüzde 1 peşinat avantajı sunuluyor.

tarla arazisi üzerinde ev yapılır mı Haberi

tarla arazisi üzerinde ev yapılır mı

Tarla arazisine ev yapılır mı?

Yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenen İmar mevzuatı, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları kapsıyor.


3194 sayılı Kanun ve Kanunun yönetmelikleri gereğince,  "imarsız arsa" olarak da ifade edilen tarla arazileri üzerinde yapılaşmaya izin verilir mi? Tarla arazisine ev yapılır mı?


Kanuna göre, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarla arazisi üzerinde ev yapılabiliyor. Peki, tarlaya nasıl ev yapılır? 


Tarlaya yüzde 5 oranında inşaat yapılmasına izin veriliyor. Söz konusu yüzde 5 imar; sahip olunan tarla üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, tarlanın kadastral yola...