05 / 05 / 2024

Tarla devir şartları nelerdir

Tarla devir şartları nelerdir

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesinin nasıl yapılması gerektiği, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarla devir şartları nelerdir?

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Bakanlığın yaptığı metroların devir şartlarında değişiklik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehir içinde üstlendiği raylı ulaşım sistemleri, metrolar ve bununla ilgili tesislerin yapım giderlerini belediyeden tahsil edecek.

Bakanlığın yaptığı metroların devir şartlarında değişiklik yapılması hakkında karar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen şehir içi raylı ulaşım, metro ve bunlarla ilgili tesislerin devralınması ve tamamlanmasındaki şartlarda değişikliğe gidildi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

Yeni tarla miras kanunu!

Miras kalan tarlaların paylaşım ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden şekillendi. İşte yeni tarla miras kanunu 2015...

Tarla devir şartları nelerdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesinin nasıl yapılması gerektiği, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarla devir şartları nelerdir?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru ve devir şartları!

Emlak Konut GYO'un Başakşehir İkitelli'deki Ayazma Emlak Konutları'nda başvuru süresü 30 Ocak 2015'e kadar sürüyor. Ayazma Emlak Konutları projesinde kura başvuru işlemleri ve devir şartları neler?

Tarım arazilerinde devir için artık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurulacak!

Mayıs 2014 tarihi itibariyle tarla vasfındaki arazisi olanlar, ikinci bir arazi için devir işlemi yapmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurarak, onay alması gerekiyor...

İhtiyati tedbirin şartları nelerdir?

Davaya konu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir konuluyor. Peki, ihtiyati tedbirin şartları nelerdir? İşte ihtiyati tedbir şartları...

TOKİ devirleri nasıl oluyor?

TOKİ projelerinden konut alan kimselerin konutlarını nasıl devredebilir? TOKİ konutlarının devir şartları alt gelir grubu ve yoksul grubu olmak üzere iki şekilde açıklanıyor. İşte TOKİ devir şartları...

Pamuk Elektrik'in tamamını Haldız İnşaat alıyor!

Nuh Enerji Elektrik'in sahibi olduğu Pamuk Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi LTD. ŞTİ'nin hisselerinin tamamı Haldız İnşaat Otomotiv ve Tic.Ltd.Şti'ye satılıyor. Tarafların devir şartlarında anlaşma sağlamalı halinde yeni bir açıklama yapılacak...

Paşabahçe Tekel Fabrikası'nda tapu devir işlemleri tamamlandı!

Boğaz kıyısında bulunması nedeniyle İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Paşabahçe Tekel Fabrikası ihalesinin onaylanmasının ardından tapu devir işlemleri de tamamlandı

Tarla devir şartları nelerdir Haberi

Tarla devir şartları nelerdir

Tarla devir şartları nelerdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esasları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince tarımsal arazilerin gelir değeri, değerleme tarihinde, arazilerin optimum koşullarda işletilmesi halinde elde edilecek yıllık ortalama net gelirine göre hesaplanıyor.


Üretim dönemlerine ait gayrisafi üretim değerlerinin hesaplanmasında, çiftçi eline geçen ürün fiyatları ile verimler dikkate alınıyor. Çiftçi eline geçen ürün fiyatlarında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri esas alınıyor. 


Ürün deseni ve verimlerin hesabında, değerlemesi yapılacak arazinin veya bu arazilere benzer özellik arz eden yöredeki diğer arazilerin Bakanlık sistemlerindeki son beş yıllık kayıtları esas alınarak belirleniyor.


Tarla devir şartları..

Tarımsal arazilerin her türlü mülkiyeti...