04 / 05 / 2024

tarla ile bağ arasındaki fark

tarla ile bağ arasındaki fark

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor. Peki, tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Altın fiyatları haftaya düşüş ile başladı! 29 Ocak 2024 altın fiyatları...

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüş ile başladığı belirtildi. Altının gram fiyatı 10.55 itibarı ile Foreks piyasalarda 2050 lira seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 3 bin 353 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 797 liradan satıldığı kaydedildi.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara sahip ailelere yönelik nakit para yardımı sağlayacağını duyurdu. Başvurular, T.C. Kimlik Kartı ile yapılabilecek ve yardım her ay PTT aracılığıyla alınabilecek. Bu müjde niteliğindeki yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin ayrıntılarına

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.

11 bin lira ile başlıyorlar! İşsiz kalanlar bu habere dikkat

İş arayanlar dikkat! İşsizliğe derman olacak ilan yayınlandı. En az 11.000 TL maaş ile memur olma fırsatını tanıyan kamu kurumları arasından belediyelerde ilan yayınlıyor. Bu ilanlara başvurup memur olabilmek için belirli şartları sağlamak gerekmekte.

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları olan ailelere yönelik bir yardım programı başlattığını duyurdu. Bu program kapsamında, T.C. Kimlik Kartı ile başvuru yapacak olan aileler her ay PTT aracılığıyla nakit para yardımı alabilecekler...İşte ayrıntılar...

Anne babalar acilen buraya bakmalı! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile başvuran her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını duyurdu. Şimdi T.C Kimlik Kartı ile başvuran her ay PTT'den alacak! Son dakika müjdesi olarak açıklanan bu yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin devamını okuyabilirsiniz.

O bankanın kampanyasında sadece TC kimlik ile başvurmak yeterli! Tam 10.000 TL veriyor

TC kimlik numaranız ile başvurmanız halinde sizlere 10.000 TL ödeme verileceği duyurusu yapıldı. Bankanın bu açıklaması ile ödemeyi almak için gerekli şartları ve detayları da açıkladı. 

Çocuklu ailelere son dakika haberi! 7.800 TL ödeme yapılacak! Hemen kimlik kartınız ile başvurun!

Çocuk yetiştiren hanelere mali destek! 1-2-3-4 çocuğu olan ailelere yardım sağlanıyor. 7 bin 800 TL para ödenecek! Hemen kimlik kartınız ile başvurun! İşte ayrıntılar...

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 3.295 TL alacak!

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi verildi! Kimliği ile başvuran PTT'den 3.295 TL yardım parasını alacak. İşte haberin bütün ayrıntıları...

Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak 3 bin 336 TL para müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!

Aile Bakanlığı tarafından sunulan yardımlar bütün hızı ile devam ediyor. Bakanlık tarafından 3 bin 336 TL para ödemesi verilecek. Hemen başvurun ve anında para ödemesi alacak. İşte bütün ayrıntılar...

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran 1.650 TL ödeme alacak!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar bütün hızı ile devam ediyor. Bakanlık tarafından 550 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun ve anında paranıza kavuşun! İşte ayrıntılar...

tarla ile bağ arasındaki fark Haberi

tarla ile bağ arasındaki fark

Tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor.


Arazinin kullanımı açısından tarla ve bağ arasında farklılıklar bulunuyor. Ancak bu alanlarda Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümler uygulanıyor.


İmar yönetmelikleri gereğince bu alanlar imara açık olmayıp, bu alanlarda ancak yüzde 5 oranında inşaat yapılmasına izin veriliyor.


Yönetmelik gereğince bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan veya var olan bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25 metre cephesinin bulunması gerekiyor.


Tarlaya yapılacak inşaat için üst sınır da bulunuyor: 250 metrekare. Tarla alanı ne kadar olursa olsun, 250 metrekareden fazla alana sahip inşaat yapılamıyor.


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak...