04 / 05 / 2024

tarla imarlı arsaya ev yapılır mı

tarla imarlı arsaya ev yapılır mı

Tarla, imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçasına deniyor. Peki, tarla arsaya nasıl çevrilir? İşte tarla vasfının arsaya çevrilmesi işlemleri...

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı?" diye sorarak, cevabı açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

Zonguldak'ın en gözde ilçesinde imarlı tarla satılıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Çaycuma  ilçesi Filyos Mahallesi'nde bulunan tarla satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:15'tegerçekleştirilecek.

Milli Emlak Çanakkale'nin o ilçesinde imarlı tarla satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çanakkale ili Ezine ilçesi, Tavaklı Köyü'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

Parselasyon yapılan arazi imarlı arsaya dönüşür!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, ''Parselasyon İşlemleri; İfraz, Tevhid, Tahsis ve Dop'' konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın yazısı...

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Endeksa, Gebze-İzmir Otoyolu projesi güzergahında bulunan Bursa ve İzmir‘de konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarındaki değer artış oranlarını açıkladı...

Şile'de 3.2 milyon TL'ye satılık tarla!

Şile Balibey'deki kısmen konut, kısmen yol imarlı tarla ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 27 Kasım'da gerçekleşecek..

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe arsasına 324 milyon TL teklif!

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi arsa sarışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. 20 bin 776,34 metrekarelik ticaret imarlı arsaya en yüksek teklif Torkam İnşaat ile Nar İnşaat'tan 324 milyon TL olarak geldi.

Çanakkale'de arazi ve konut fiyatları 10 kat arttı!

1915 Çanakkale Köprüsü, gerek bölgede gerekse Tekirdağ’dan İzmir’e kadar olan yerlerde vasıfsız tarla, imarlı arazi ve konut fiyatlarını 2 ile 10 kat arası artırdı.

tarla imarlı arsaya ev yapılır mı Haberi

tarla imarlı arsaya ev yapılır mı

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi!

Tarla, tarıma elverişli ancak imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak tanımlanıyor. Tarlanın sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.


Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsalar, yapılaşmaya müsait olma özelliğine sahiptir.


Tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın arsa niteliğine dönüştürülmesi için cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor. Ancak öncelikle tarlanın bazı özellikleri taşıması gerekiyor.


Tarla tapusunu arsa tapusuna çevirme..

Tarla arsa cins değişikliği işleminin yapılabilmesi içinde tarlanın:

- 1/1000 Ölçekli imar planı içinde kalması,

- Yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması gerekiyor.


1/1000 ölçekli imar planı hükümleri çerçevesinde yapılacak imar uygulaması sonucunda tapuda "tarla" olan nitelik "arsa"ya dönüşecektir. 


Cins değişikliği için gerekenler..

- İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

- İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı...