04 / 05 / 2024

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi

Tarla, imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçasına deniyor. Peki, tarla arsaya nasıl çevrilir? İşte tarla vasfının arsaya çevrilmesi işlemleri...

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir Foça’da konut fiyatlarının 40-70 Bin TL/metrekare, tarla fiyatlarının da; 1000-12 bin TL/metrekare aralığında değiştiğini söyledi.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

2B arazisi nasıl alınır?

2B arazisi, orman vasfını kaybetmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışında yer alan, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki 2B arazisi nasıl alınır? İşte 2B arazi satışı 2021...

Adıyaman'da tarla sınırı kavgası: 1 ölü!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde iki aile arasında tarla sınırı nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bazı yaylarının vasfının kaldırılması ve orman idaresine devredilmesi mecliste!

Amasya, Bolu ve Trabzon'da bulunan bazı yaylarının yayla vasfının kaldırılması ve orman idaresine devredilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Örs, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi Haberi

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi!

Tarla, tarıma elverişli ancak imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak tanımlanıyor. Tarlanın sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.


Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsalar, yapılaşmaya müsait olma özelliğine sahiptir.


Tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın arsa niteliğine dönüştürülmesi için cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor. Ancak öncelikle tarlanın bazı özellikleri taşıması gerekiyor.


Tarla tapusunu arsa tapusuna çevirme..

Tarla arsa cins değişikliği işleminin yapılabilmesi içinde tarlanın:

- 1/1000 Ölçekli imar planı içinde kalması,

- Yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması gerekiyor.


1/1000 ölçekli imar planı hükümleri çerçevesinde yapılacak imar uygulaması sonucunda tapuda "tarla" olan nitelik "arsa"ya dönüşecektir. 


Cins değişikliği için gerekenler..

- İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

- İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı...