02 / 05 / 2024

Tarlabaşı projesi idare mahkemesi

Tarlabaşı projesi idare mahkemesi

Danıştay, iptal kararından geri adım atmadı. Proje ile ilgili şimdi gözler İstanbul İdare Mahkemesi'nde. Mahkeme bozma kararına direnirse son sözü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu söyleyecek.

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

Taksim 360 Tarlabaşı ev fiyatları 2017!

Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Taksim 360 Tarlabaşı projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. İşte Taksim 360 Tarlabaşı ev fiyatları 2017...

Tarlabaşı Yenileme Projesi iptal edildi!

Kamuyounda tartışmalara neden olan Tarlabaşı Yenileme Projesi mahkemece iptal edildi.

Taksim 360 Tarlabaşı proje fiyatları!

Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Tarlabaşı projesi 500 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Proje İstanbul Beyoğlu-Tarlabaşı kentsel dönüşümü kapsamında inşa ediliyor. İşte Taksim 360 Tarlabaşı proje fiyatları...

Taksim 360 : Tarlabaşı 360 projesinin adı değişti!

Tarlabaşı 360 projesinin adı Taksim 360 oldu. 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa edilen Taksim 360 projesi ofis, konut, rezidans ve ticari ünitelerden meydana geliyor.

Taksim Tarlabaşı 360 satılık!

Taksim Tarlabaşı 360 satılık daireler kentsel dönüşüm projesi olarak dizayn ediliyor. Proje 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa ediliyor.

Tarlabaşı 360 projesi nerede?

Gap İnşaat tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Rezidans Evleri 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Peki Tarlabaşı 360 projesi nerede?

Taksim Tarlabaşı 360 ödeme planı!

Gap İnşaat tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Rezidans projesi yıl sonuna teslim edilmeye hazırlanıyor. İşte Taksim Tarlabaşı 360 ödeme planı...

Bahçeşehir Gölet Projesi'ne ilginç suç duyurusu!

En son, idare mahkemesinin aldığı plan iptali kararı gündeme gelen Bahçeşehir Gölet Projesi bu kez de ilginç bir suç duyurusuna konu oldu. Gölet’e inşaat yapılmasını istemeye bir grup Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu

Tarlabaşı 360 fiyatları 318 bin dolardan başlıyor!

Tarlabaşı 360 fiyatları 318 bin dolardan başlayarak değişiyor. GAP İnşaat'ın kentsel dönüşüm projesi Tarlabaşı 360'ta 5. ada için ön satışlar başladı...

Tarlabaşı'nda fiili dönüşüm 6. yılında!

Kentsel dönüşümün fiili olarak 2010'da başladığı Beyoğlu Tarlabaşı'da dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Taksim'e yakın olan Tarlabaşı'da kentsel dönüşüm dışında kalan yerlerde yaşam devam ediyor.

Mehmet Ergün Turan'dan Tarlabaşı360'a ziyaret!

TOKİ Başkanı Turan, kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360’ı yerinde inceledi. Ergün, “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacaktı. Buna cesaret edenleri tebrik ediyorum. Burası çok zor bir projedir” dedi.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Tarlabaşı projesi idare mahkemesi Haberi

Tarlabaşı projesi idare mahkemesi

Tarlabaşı, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a dayanarak 20 Şubat 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yenileme alanı ilan edildi. Mart 2007'de ihalesi yapıldı. İhaleyi Çalık Holding kazandı. Proje 30 Kasım 2007'de İstanbul Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu'nca onaylandı. 9 adayı kapsayan bölge için hazırlanan projeler Beyoğlu Belediye Meclisi'nde 11 Ocak 2008 tarihinde oybirliğiyle onaylandı. Eylül 2008'de binalar boşaltılmaya başlandı. Mal sahipleri sunulan teklifler tartışma yaratınca konu yargıya taşındı.




İPTAL İSTEMİNE RET

Aralık 2013'te İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar Planları'nı iptal etti. Ancak iptal kararı koruma amaçlı imar planları dışına çıkarılıp özel projeler kapsamında yapıldığı için Tarlabaşı projesini etkilemediği kaydedildi. Farklı idare mahkemeleri bu kez projede...