21 / 05 / 2024

Tarlabaşındaki dönüşüm

Tarlabaşındaki dönüşüm

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Teknolojinin Mimariye etkileri konusunda yüksek lisans öğrencilerine Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek gösterdi.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

Gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! İslam Memiş açıkladı!

2022 yılında gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkasını Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş açıkladı. Yatırımcıları uyaran Memiş gümüş ve altın piyasasında yaşanılanları tek tek anlattı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, infografik filimle anlatıldı.İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği proje için hazırlanan infografik, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. 

Tarlabaşı’da kentsel dönüşüm sergisi açıldı!

Suzan Pektaş ‘Göç Sakinleri’ sergisinde Tarlabaşı’daki kentsel dönüşümü anlattı. Sergi, 16 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sakarya Karaağaç’ta kentsel dönüşüm başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karaağaç Bulvarı’ndaki dönüşüm çalışmalarını başlattı. Projede kısa süre içerisinde asfalt serim işleminin gerçekleştirileceği söylendi.

Okmeydanı'ndaki dönüşüm planlarına itiraz edildi!

Okmeydanı halkı dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne giderek, hazırlanan kentsel dönüşüm planlarına itiraz etti. Açıklamaların ardından yaklaşık bin 500 itiraz dilekçesi İBB’ye sunuldu.

Ankara Çayyolu'ndaki dönüşüm için 5 soru önergesi hazırlandı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Çayyolu Semti'nin Kentsel Dönüşüm çalışmalarına yönelik olarak 5 ayrı soru önergesi hazırladı. Gök, sorularını Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlamasını talep etti..

Tarlabaşı'nda fiili dönüşüm 6. yılında!

Kentsel dönüşümün fiili olarak 2010'da başladığı Beyoğlu Tarlabaşı'da dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Taksim'e yakın olan Tarlabaşı'da kentsel dönüşüm dışında kalan yerlerde yaşam devam ediyor.

Maltepe Gülsuyu'ndaki dönüşüm İBB engeline takıldı!

İstanbul Maltepe'de gecekondu mahallesi Gülsuyu'nda tek tek vatandaşlarla görüşülerek hazırlanan imar planı, belediye engeline takıldı.1.5 yıllık çalışma sonucunda ortaya çıkan "yerinde kentsel dönüşüm planı" vatandaşın mülkiyet sorununu çözecekti.

Tarlabaşındaki dönüşüm Haberi

Tarlabaşındaki dönüşüm

Beyoğlu Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Aydın Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Marka Şehirler Akademisi Yüksek Lisans programında ders veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Teknolojinin Mimariye ve Şehir Planlamasına Etkileri" konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Demircan, Beyoğlu belediyesi yeni meclis salonunda gerçekleştirilen ve yerel yönetimler alanında kamuda çalışan görevlilerin katıldığı derste, ilçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek gösterdi. 


Tarlabaşı'nda eski zamanın ihtiyaçlarına göre yapılan binalarda dairelerin 25-30 metre kare olduğunu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte buzdolabı, koltuk takımı, televizyon üniteleri gibi eşyaların küçük dairelere sığmadığını anlatan Başkan Demircan, "küçük dairelere sığmayan aileler, teknoloji ve ulaşımın gelişmesiyle birlikte daha ferah ve geniş dairelerde oturmak için buraları terk edip gitmişler," dedi. 


Tarlabaşı'nda büyük bir tecrübe yaşadıklarını anlatan Başkan Demircan şunları söyledi. "Tarlabaşı örneğinde olduğu gibi, yıllardır...