02 / 05 / 2024

tarlaların devri

tarlaların devri

Tarımsal arazilerin korunması amacı ile 5403 sayılı kanun ile tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devri kısıtlanıyor. Peki, tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri nasıl olur? İşte tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri şartları..

Tarımsal arazilerin devri 2015!

Tarım arazileri; Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan araziler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal arazilerin devri 2015 nasıl olur?

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Altını doları bırak bunu al! Altının ve doların devri bitti! Piyasa Kahihi İslam Memiş tek tek anlattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, daha önce yapmadığı bir şey yaptı. Memiş, altın ve dolara yatırım kriterleri yerine, “Gümüşe yatırım yapın” çağrısı yaptı. Peki, gümüş alanların karları ne olacak? İşte detaylar…

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Milli Emlak Ayvalık'ta 2 adet imarlı tarla satıyor! İhalesi 24 Haziran'da!

Balıkesir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü Ayvalık Küçükköy'de yer alan 2 adet tarlayı satışa çıkardı. Tarlaların satış ihalesi 24 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Hindistan'da görülen aşırı sıcaklar buğday tarlalarını kuruttu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ülke kendi iç talebini karşılamayacağı gerekçesiyle buğday ihracını durdurdu. Ülke buğdaydan sonra şeker de satmama kararı aldı.

Tarlaların gözdesi KUBA Pikap 200 Max fiyatları ne kadar? İşte 20 Mayıs 2022 fiyat listesi

Havaların ısınmasıyla tarla işlerinde hız almaya başladı. Çiftçiler için tarlada kullanılacak en ideal ürünlerden biri olan Kuba Pikap modelinin özellikleri ve fiyat listesini inceledik. İşte ayrıntılar... 

Çiftçiye akaryakıt ve gübre desteği başladı! 6 ay boyunca yapılacak

Çiftçilere tarlaların boş kalmaması ve üretimde devamlılık için akaryakıt, gübre, yem ve tohum desteği başladı. 6 ay boyunca sürecek kampanya kapsamında verilecek destek için faiz istenmiyor.

Tarımda korkunç haber, çiftçiler iki elini başlarının arasına alıp kara kara düşündü

İnsanlığın vazgeçilmez besinlerinden biri olarak görülen buğdaydan ürküten haber geldi. Kuraklık, sel ve sıcak hava dalgaları buğday tarlalarını yıktı geçti. Fiyatların yeniden yükselmesi bekleniyor.

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Hindistan'ın yaşadığı aşırı sıcaklık yüzünden tarlaların kavrulması buğday fiyatlarını şok zam dalgalarıyla karşı karşıya bırakacak. Merkez Bankası yeni zam dalgası uyarısı yaptı. Ekmek, makarna gibi ürünlere zam geliyor.

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Çiftçiler tarla, zeytinlik ve bahçelerini satıyor!

Çiftçiler, tarlalarını, zeytinliklerini ve bahçelerini satmaya başladı. Muğla ve Antalya’da 210 bin 825 dekar tarla, zeytinlik ve bahçenin satışı yapıldı. 

Limak, Uludağ Elektrik'teki hisselerini İngiliz firmaya sattı!

Limak, Uludağ Elektrik'teki hisselerinin satışını gerçekleştirdi. Lİmak, paylarının tamamının devri için sözleşmeyi dün imzaladı.

tarlaların devri Haberi

tarlaların devri

Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri şartları!

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazileri, tarım arazileri oluyor.


Bu toprakların korunması amacı ile 5403 sayılı kanun ile tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devri kısıtlanıyor. Peki, tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri şartları nelerdir?


Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri:

-Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


-Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabilir.


-Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, 7 nci madde hükümlerine göre yapılan ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin...