30 / 04 / 2024

tarlanın arsaya çevrilmesi

tarlanın arsaya çevrilmesi

Tarımsal araziler üzerine yapı inşa edilemiyor; ancak belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerine yapı inşa edilebiliyor. Peki, tarla arsa olur mu? Tarla nasıl arsa olur?

Tarla vasfının arsaya çevrilmesi!

Tarla, imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçasına deniyor. Peki, tarla arsaya nasıl çevrilir? İşte tarla vasfının arsaya çevrilmesi işlemleri...

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

Peker GYO'dan Çamlıca arsası açıklaması!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasına komşu 652,69 metrekare alanın, arsaya tevhidine ilişkin Yönetim Kurulu tarafından alınan kararı açıkladı.

Bodrum Peksimet'te 16.7 milyon TL'ye icradan satılık tarla hissesi!

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Peksimet Mahallesi, 136 ada 163 parselde yer alan tarlanın hisselerini 16 milyon 659 bin 552 TL'ye satıyor. 

Ortak alınan tarlanın paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim, babası ile ortak tarla almış ve parasını yarı yarıya ödemişler. Ama eşim parayı bırakıp işine dönmüş. Baba da tarlayı kendi adına yapmış. Şimdi eşim hakkı olan yarısını istiyor, ağabeyi ise vermiyor. Bunu nasıl alırız?' sorusunu yanıtladı.

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da TOKİ konutlarının yer aldığı yeşil alan, Belediye tarafından önce arsaya dönüştürüldü ve alan şahsa satıldı. Alanın arsaya dönüşmesi hakkında davanın devam ettiğini belirten Gökçeadalılar çalışmayı protesto etti.

Yeni Malatyaspor tesisleri için 100 dönüm arsaya ihtiyaç var!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, ''Yeni tesis projemiz için 100 dönüm arsaya ihtiyacımız var'' dedi.

İzaleyi şuyu davasında dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babam bir tarlanın 1/2’sine sahipti. Mirasçılardan biri tarladaki hissesini ne satıyor ne alıyor. İzaleyi şuyu davası açacağım. Dava açılınca bize ait olmayan 1/2 hissenin sahibi de işin içine giriyor mu?? sorusunu yanıtladı.

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

tarlanın arsaya çevrilmesi Haberi

tarlanın arsaya çevrilmesi

Tarla nasıl arsa olur?

Tarlalar (tarım arazisi) Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazilere deniyor.


Arsa ise, belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütününe deniyor.


Gayrimenkul hukukuna göre tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın arsa niteliğine dönüştürülmesi mümkün olabiliyor. Peki, tarla nasıl arsa olur?


Tarlanın arsa olması için "cins değişikliği" işleminin yapılması gerekiyor. Peki, tarla nasıl arsaya dönüştürülür?


Tarla tapusunu arsa tapusuna çevirme..

Tarla arsa cins değişikliği işleminin yapılabilmesi içinde tarlanın:

- 1/1000 Ölçekli imar planı içinde kalması,

- Yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması gerekmektedir.


1/1000 ölçekli imar planı hükümleri çerçevesinde yapılacak imar uygulaması sonucunda tapuda "tarla" olan...