04 / 05 / 2024

tarlanın bağdan farkı nedir

tarlanın bağdan farkı nedir

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor. Peki, tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak!

Yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak.

Altının başkentinde altın fiyatları resmen açıkladı! Aradaki farkı görenlerin ağzı açık kaldı! Güncel altın fiyatları

Altının Başkenti Kahramanmaraş'ta altın fiyatları resmen açıklandı. İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları ile aralarındaki farkı görenlerin ağzı açık kaldı. İşte Kahramanmaraş 6 Eylül 2022 altın fiyatları.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar!

Teknosa Xiaomi Redmi 10'da Anneler Günü kampanyasını başlattı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknosa Xiaomi Redmi 10'da Anneler Günü kampanyasını başlattı! Kampanya kapsamında Teknosa'dan Xiaomi Redmi 10 4/128 GB Akıllı Telefon alana Arzum AR1105-K Ottimo El Blender sepette hediye! Peki, Teknosa'da Xiaomi Redmi 10 fiyatları ne kadar? İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber! Başvurular yarın başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa sağlanacak olan hibe desteği ile ilgili talimatı verdi. Buna göre; salgın sebebi ile işlerine ara vermek zorunda kalan esnafa sağlanacak, karşılıksız toplam 4 milyar 622 milyon liralık destek için başvurular yarın başlayacak.

10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede site yönetimleri kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri kararlarının bağlayıcılığı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede kat malikleri kurulu kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat malikleri kurulu kararlarının bağlayıcılığı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 maddede kat malikleri kurul kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " kat malikleri kurul kararlarının bağlayıcılığı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Emlak Konut 'Şimdi Al 2019'da Öde' kampanyası yarın başlıyor!

Emlak Konut GYO'dan yine çok konuşulacak ve sektöre büyük katkı sağlayacak yeni bir kampanya geldi. Yaklaşık 25 firmanın katılacağı Emlak Konut Şimdi Al 2019'da Öde kampanyası yarın başlıyor.

CFR Yapı kentsel dönüşüm danışmanlığında marka oluyor!

Colorist Şile projesini hayata geçiren CFR Yapı yaptığı kentsel dönüşüm danışmanlığıyla da adından söz ettirmeye başladı. CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan'la hem Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kiraları hem de dönüşüm projelerini konuştuk. İşte o röportaj...

Ayhan Aydın Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ayhan Aydın Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi, Ayhan Aydın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Avcılar'da kuruldu.

FETÖ'nün Bağdat Caddesi’ndeki 6 dönüşüm projesi durdu!

FETÖ’nün iş dünyasındaki uzantıları, teker teker ortaya çıkıyor. Bu kapsamda kayyum atanan Naksan Holding’e bağlı Paralel Yapı'nın Bağdat Caddesi’ndeki 6 dönüşüm projesi durdu; kirli bağlantıdan habersiz ev sahipleri mağdur oldu.

tarlanın bağdan farkı nedir Haberi

tarlanın bağdan farkı nedir

Tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor.


Arazinin kullanımı açısından tarla ve bağ arasında farklılıklar bulunuyor. Ancak bu alanlarda Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümler uygulanıyor.


İmar yönetmelikleri gereğince bu alanlar imara açık olmayıp, bu alanlarda ancak yüzde 5 oranında inşaat yapılmasına izin veriliyor.


Yönetmelik gereğince bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan veya var olan bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25 metre cephesinin bulunması gerekiyor.


Tarlaya yapılacak inşaat için üst sınır da bulunuyor: 250 metrekare. Tarla alanı ne kadar olursa olsun, 250 metrekareden fazla alana sahip inşaat yapılamıyor.


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak...