23 / 11 / 2024

tarlaya inşaat yapılır mı

tarlaya inşaat yapılır mı

İmar Kanunu ve Kanunun Uygulama Yönetmeliklerine göre belirlenen kurallar çerçevesinde inşaat yapılması gerekiyor.Peki tarlaya inşaat yapmak mümkün mü?Tarlaya inşaat yapılabilecek durumlar nelerdir?İşte tarlaya inşaat yapılması..

Tarlaya inşaat yapılır mı?

Tarlaya inşaat yapabilmenin gerektirdiği koşullar, İmar Kanunu ve Kanunun Uygulama Yönetmeliklerinde açıklanıyor. Peki tarlaya inşaat yapılır mı? Köy sınırlarında tarlaya nasıl inşaat yapılır? İşte yanıtı..

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

Şehitkamil Belediyesi'nden Gaziantep'te arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi! Yatırımcılar dikkat! 

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil Yeşilova'da arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte detaylar...

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Kayseri'de 33.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 22.4 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Kayseri'de 33.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 33.4 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

tarlaya inşaat yapılır mı Haberi

tarlaya inşaat yapılır mı

Tarlaya inşaat yapmak mümkün mü?

Tarlaya inşaat yapabilmenin gerektirdiği koşullar vardır.Bunlar İmar Kanunu ve Kanunun Uygulama Yönetmeliklerinde açıklanıyor. İmar kanununa göre , eğer ev yapılacak yer, “Köy Yerleşik Alanı” içerisindeyse; Köy yerleşik alanlarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy cami ve benzeri köy ortak yapıları inşaat ve yapı kullanma iznine tabi olmuyor. 


İnşa edilecek yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olması gerekiyor. İznin köy ihtiyar heyetinden  alınması gerekiyor. Bu yapılar dışındaki ruhsata tabi yapılara inşaat ve yapı kullanma izni, Valilik tarafından veriliyor.


Köylerde kadastral yolu olan tarlaların yüzde 5 imarı bulunuyor. Ancak tarlalalara inşaat yapmanın koşulları arasında en fazla 250 metrekarelik üst sınıra yer veriliyor. Buna göre, 2 dönüm...