05 / 05 / 2024

tarsusta hangi imar planları askıya alınacak

tarsusta hangi imar planları askıya alınacak

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçedeki müteahhit, mimar, mühendis ve asansör firma temsilcileriyle bir araya geldi. Can toplantıya katılan mimar, mühendis ve müteahhitlerin sorunlarını dinledi.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

12 maddede imar barışına giren aykırılıklar!

İmar barışı uygulaması ile imar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Peki, hangi aykırılıklar için imar barışına başvurulabilir? İşte 12 maddede imar barışına giren aykırılıklar..

Gecekondu imar affı 2018!

İmar barışına müracaat eden malikler bazı haklardan yararlanabiliyor. Peki, hangi yapılar için imar barışına başvurulabiliyor? Gecekondular için imar affına müracaat edilebiliyor mu?

İmar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışında imara aykırı binaların Yapı Kayıt Belgesi alması gerekli. Bankalar Yapı Belgesi’ne özel, düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Peki imar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

İmar barışında istenen evraklar!

Mevzuata aykırı yapılar için imar barışına başvurarak yapı kayıt belgesi alabiliyor. Peki, imar barışı başvurusunda hangi evraklar isteniyor? İşte imar barışında istenen evraklar..

tarsusta hangi imar planları askıya alınacak Haberi

tarsusta hangi imar planları askıya alınacak

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçedeki müteahhit, mimar, mühendis ve asansör firma temsilcileriyle bir araya geldi.Can, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin kanun ve kurallara uyması gerektiğini söyledi.


Tarsus'a daha güzel hizmet verebilmek için mücadele ettiklerini ifade eden Can, şöyle konuştu:"Tarsus'ta 18 ayda hem Büyükşehir Yasasına alıştık, adapte olduk hem de yol haritamızı belirleyerek hedeflerimize ilerliyoruz. Şehit Mustafa Mahallesi'nde belediye olarak biz imar yönünden yapacağımızı yaptık. Büyükşehir Meclisinde encümene girdikten sonra Şehit Mustafa Mahallesi'nde müteahhitlerimiz inşaatlarını yapmaya başlayacak. Sit alanları dışında kalan yerleri müteahhitlere açıyoruz. Ergenekon Mahallesi'nde sit alanı ve sit alanı dışında kalan 2 bölge var. 590 dönüm arazi üzerine kurulu yer ve belli sit alanı olan yerdeki çalışmayı yaparak kontrol aşamasına getirdik. Belediyemiz kontrol ettikten sonra...