03 / 05 / 2024

Tarsusun tarihi sokakları aydınlatıldı

Tarsusun tarihi sokakları aydınlatıldı

Tarsus Sinyalizasyon ekipleri, kentin önemli tarihi mekanlarından olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan Saint Paulus Kuyusu çevresinde bulunan 42. ve 43. sokakları aydınlattı.

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Manisa'nın sokakları restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisindeki sokakları harabe görüntüsünden kurtarıyor. Tarihi yapılar restore edilecek.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Alaçam'ın sokakları iyileştiriliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Alaçam'da "Alaçam Sokakları Sağlıklaştırması ve İyileştirmesi Projesi" ile ilgili incelemelerde bulundu. Alaçam'da tarihi dokuyu ön plana çıkacak.

Isparta'daki tarihi sokaklar restore edilecek!

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarihi sokaklarda incelemede bulundu. Vali Şehmus Günaydın, kentin tarihi dokusunu yansıtan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak ve Gazi Kemal Mahallesi İmam HASAN Sokakta incelemelerde bulundu.

Tarlabaşı360 Katar Cityscape’te vitrine çıkarıyor!

Perakende ve yaşam alanlarıyla Körfez yatırımcılarının karşışına farklı bir konseptle çıkmaya hazırlanan Tarlabaşı360, tarihi sokakları, mimari yapısı ve caddelerini 26-28 Nisan’da düzenlenecek Katar Cityscape’te vitrine çıkarıyor.

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Trabzon'daki tarihi Ortamahalle ziyaretçilerin gözdesi!

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleri, sokakları ve mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Kula'nın tarihi sokakları yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri işbirliğinde Manisa'nın çehresini değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula'nın tarihi sokak ve caddeleri yenileniyor.

Tokat'taki tarihi ve tescilli evlere hibe desteği verildi!

Tokat'ta tarihi ve tescilli evlerini restore ettirmek isteyenlere Kültür ve Turizm Bakanlığınca hibe desteği verildiği bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, kentte tarihi dokusu bozulmamış evlerin, sokakların bulunduğunu belirtti.

Tarsusun tarihi sokakları aydınlatıldı Haberi

Tarsusun tarihi sokakları aydınlatıldı

Ekiplerin, halat çekme suretiyle led sokak lambası takmasının ardından adeta gecenin gündüze çevrildiği 2 sokaktaki elektrik ücreti Tarsus Belediyesi tarafından karşılanacak. Kendi görevleri olmamasına rağmen vatandaşın mağduriyetini gidermek adına böylesi bir hizmete imza attıklarını açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Esnafın ve vatandaşların yoğun şikayeti ile karşı karşıya kaldık. Bizim görevimiz olmamasına rağmen elimizi taşın altına koyduk. Vatandaşımızı ve bölge esnafının mağduriyetini gidermek için ekiplerimizle çalışma yaptık" dedi. 


Sabah...