19 / 05 / 2024

tasarım gözetmenliği

tasarım gözetmenliği

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Vivo'nun yeni atılımı: Vivo V29e 5G, güçlü performansı ve estetik tasarımıyla geliyor!

Vivo, pazardaki etkileyici ürün yelpazesine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Vivo V29e 5G modeli, 120Hz ekran tazelemesi, güçlü Snapdragon işlemcisi ve göz alıcı tasarımıyla akıllı telefon kullanıcılarına iddialı bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

Tasarım güzeli Kia Stonic Ocak zammı ne kadar oldu? Kia Stonic 18 Ocak 2023 fiyat listesi!

Dış tasarımı ile adından sıkça bahsettiren Stonic için insanalr fiyat araştırması yapıyor.  Peki Kia Stonic'in Ocak 2023 fiyatları ne kadar? Stonic fiyat listesi 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kubilay Ilgın ve Ayşe Aybüke Samast ortaklığında kuruldu.

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Nur Karaca ve Ömer Eyüp Bozan tarafından kuruldu.

Borsa da tatil! Yarım gün işlem yapılacak!

Borsa İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yarım gün işlem gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Xiaomi 13 serisinin tasarımı sızdırıldı! 

Xiaomi 13 serisinin tasarımı gün yüzüne çıktı. Son olarak ortaya çıkan yeni bir görsel cihazların detaylarını ortaya çıkardı. İşte son gelişmeler...

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi Şişli'de Rıfat Özgün Öztürkçine tarafından kuruldu.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

OnePlus Nord 2T'nin tasarımı belli oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

OnePlus Nord 2T'nin tasarımı belli oldu! İşte OnePlus Nord 2T ve OnePlus 10 Pro'nun 2022 Mart fiyat listesi...

Zengi Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Zengi Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ali Hacıoğlu kuruldu.

Line Aydınlatma Tasarım  Limited Şirketi kuruldu!

Line Aydınlatma Tasarım  Limited Şirketi Şişli’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Akkaya tarafından kuruldu.

tasarım gözetmenliği Haberi

tasarım gözetmenliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek olan bölgeler için yeni bir uygulama hayata geçirecek. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre, yüksek deprem riskli bölgelerde yüksekliği 70 metreyi, düşük riskli bölgelerde ise 105 metreyi geçen binalar için ve bazı zemin ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Yönetmelikle ileri tasarım yöntemleri ve teknolojileri de gerektiren, özellik arz eden binaların tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetleri ile bu hizmeti yerine getireceklerin eğitim koşulları, mesleki yeterlilik ve bunların belgelendirilmesine dair usul ve esaslar da belirlendi.

Tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti, Bakanlıktan alınan tasarım gözetmenliği belgesi ile çalışan ve akademik eğitim, proje tasarımı veya proje danışmanlığı işi ile uğraşan kişiler tarafından yerine gerçekleştirilecek.

UZMANLIK ALANINDA TECRÜBE ARANACAK

Yönetmeliğe göre tasarım...