01 / 05 / 2024

tasarruf tedbirleri

tasarruf tedbirleri

İnşaat sektöründe üretimin durması yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Siparişler azalınca bazı hatlarını geçici olarak kapatma kararı alan Ege Seramik, bir takım tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu.

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

İnşaat sektöründe üretimin durması yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Siparişler azalınca bazı hatlarını geçici olarak kapatma kararı alan Ege Seramik, bir takım tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu.

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle maliyetler artmaya devam ediyor. Doğal gaz konusunda çok katı tasarruf tedbirleri uygulayan İsviçre'de elektriğe yüzde 27 zam yapılacağı duyuruldu.

Kamu kurumlarına inşaat düzenlemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarrufa gidilmesi, bürokratik işlemlerin düşürülmesi ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımıyla ilgili "tasarruf tedbirleri" genelgesini yayımladı.

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu!

65 milyon liraya mal olan Mamak Devlet Hastanesi'nin yapımı sağlıkta tasarruf tedbirleri gerekçesiyle durduruldu.

Mega projeler yabancı yatırımla hayata geçirilecek!

Gelecek yılı kapsayan yatırım rehberi ve orta vadeli mali plana 3 yılı kapsayan ‘tasarruf’ damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yatırım programına ilişkin yayınladığı genelgede tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 yılı programına yeni proje alınmayacağını bildirdi.

Kanal İstanbul iptal mi oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80 tamamlanma oranına gelmiş yatırımların bitirileceğini açıkladı. Erdoğan sıfırdan yatırım düşünülmediğini belirtti. Kanal İstanbul projesi son 7 yıldır kamuoyunun gündeminde. Bölgedeki arazilerin fiyatı ciddi şekilde

Kamuda yapılan kiralamalar ve tasarruf tedbirleri mecliste!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, kamuda yapılan kiralamalara ve tasarruf tedbirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Bülent Tüfenkci: Yatırımlardan taviz verilmeyecek!

Hükümet tasarruf tedbirleri almak için kolları sıvadı. Mal ve hizmet alımlarından 5 milyar liralık tasarrufa gidileceğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Verimsiz alanlardaki işler verimli alanlara yönlendirilecek. Bu sürede yatırımlardan taviz verilmeyecek” dedi.

Kamu kurum binalarında yüksek kiraya son!

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında önceki gün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında kamuda tasarruf tedbirleri masaya yatırıldı

Isı Pay Ölçer'le tasarruf mümkün!

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına da katkıda bulunuyor. Isı Pay Ölçer nedir? İşte ayrıntılar...

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz: Tesis ülkeye yıllık 2 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

Star Rafinerisi'nde altyapının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kenan Yavuz, "Tesis ülkeye yıllık 2-2.5 milyon dolar, Petkim'e ise yıllık 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak" dedi

Malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler!

Gayrimenkul malikleri, kural olarak onun üzerinde tasarruf yetkisine de sahip oluyor. Ancak çeşitli sebeplerle bu yetkinin sınırlandırılabiliyor. İşte malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler..

tasarruf tedbirleri Haberi

tasarruf tedbirleri

 Pandemi sürecinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı ardından ambargo kararları ile yükselen enerji maliyetleri ve üstüne Avrupa ve ABD'de resesyonun ayak seslerinin artması şirketleri zora sokuyor. Avrupa'da çarklar yavaşlamaya başlarken bir üretim bantlarını durdurma haberi de yurt içinden geldi. Seramik devi Ege Seramik tasarruf tedbirleri kapsamında üretim yapmadığı hatlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Siparişi ve üretimi bulunmayan hatların geçici olarak durdurulduğunu belirten şirket Kamu Aydınlatma Platformu'na bu konuda bir açıklama gönderdi.

Verimsiz ve üretim siparişi bulunmayan hatların geçici olarak kapatılması yönünde karar alan Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada küresel etkilere de vurgu yapıldı. Açıklamada şirket yönetim kurulunun 26 Eylül 2022 Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda bir takım tasarruf tedbirleri almak durumunda kaldığı ifade edildi.  

Açıklamada, 2020...