29 / 04 / 2024

tasarruf yetkisi

tasarruf yetkisi

Hukuki bakımdan mülkiyet nedir? Mülkiyetin konusu nedir? Mülkiyet hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizi inceleyebilir ve mülkiyet konusu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

İdris Güllüce: Kent bilgi sistemleriyle 400 milyon tasarruf sağlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Hedefimiz, en küçük belediyemizi bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek, kent bilgi sistemleriyle 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak" dedi.

Bulut Kent Bilgi Sistemi ile 400 milyon TL tasarruf sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün gazete yayınladığı ilanla Bulut Kent Bilgi Sistemi ile yerel yönetimlerin bilişim harcamalarında yıllık 400 milyon TL tasarruf sağlandığını belirtti..

Mirasta tasarruf hakkı nedir?

Miras, bir kimsenin vefat etmesinin ardından geride bıraktığı mal varlığına deniyor. Mirasbırakan malvarlığının belli kısmı üzerinde özgür tasarruf hakkına sahip olabiliyor. Peki, mirasta tasarruf hakkı nedir?

Gaziantep'te 1 yılda 300 milyon tasarruf sağlandı!

Turkcell, Akıllı Şehir uygulamasının en kapsamlısını Gaziantep'te başlattı. Antep, Turkcell'in akıllı uygulamalarıyla bir yılda 30 milyon lira tasarruf sağladı.

Türkiye'de binaların enerji tasarruf potansiyeli yüzde 30!

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak için çalışmalar yapan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyelinin yüzde 30 olduğunun altını çiziyor.

Revo Capital’in Cosa Akıllı Kombi Kiti yüzde 30'a varan tasarruf sağlıyor!

Doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a varan tasarruf sağlayan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, 23 Şubat 2015 tarihinde Revo Capital ile yatırım sözleşmesini i

Mirasbırakanın tasarruf nisabı!

Miras hukuku gereğince mirasbırakan, malının belli bir kısmı üzerinde tasarruf özgürlüğüne sahip oluyor. Vasiyet için ayırt etme gücüne sahip ve onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. İşte mirasbırakanın tasarruf nisabı...

İş güvenliği uzmanlarına iş durdurma yetkisi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son değişiklik ile iş güvenliği uzmanlarına tehlikeli gördükleri durumlarda işi durdurma yetkisi getirildi. 2014’te toplam 1886 işçi hayatını yitirdi.

Trabzon Ahi Evren Hastanesi 'Capatect" ile tasarruf sağlayacak!

Filli Boya Capatect ile yalıtılan Trbazon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortalama yüzde 50 oranında tasarruf sağlayacak.

Konut satın almada tasarruf desteği bir umut mu?

İşte Satış Küpü Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel'in "Konut satın almada tasarruf desteği bir umut mu? Bir matematik lütfen" konulu yazısının devamı...

Elektrik faturasında tasarruf sağlamanın yolları!

Ailede ısınma, aydınlatma, temizlik, kişisel bakım gibi günlük faaliyetlerin sürdürülmesinde ve tüketiminde, karar verici kişi olarak kadınların önemli bir rolü bulunmakta. Elektrik faturasında tasarruf sağlamanın yolları...

Sokak lambalarından tasarruf!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sokak aydınlatmalarından elde edeceğimiz tasarruf 600 milyon liraya yakın. Şu anki lambaların ömrü 8 bin saat, takacağımız lambaların ömrü gelişen teknolojiyle beraber 100 bin saat" dedi.

tasarruf yetkisi Haberi

tasarruf yetkisi

Hukuki bakımdan mülkiyet


Hukuki bakımdan mülkiyet, kanun veya diğer düzenleyici hukuk kaideleriyle sınırlanmış olarak, bir mal üstünde en geniş tasarruf imkanı sağlayan ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir malın mülkiyetine sahip olan, onu dilediği gibi kullanabilir. Malik olan, malını satabilir, bağışlayabilir, dilediği sürece dilediği gibi kullanabilir, maldan veya gelirinden istediği şekilde faydalanabilir 1982 Anayasası'nın 35'inci maddesinde; herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak, kamu yararı gayesiyle kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı hususları hükme bağlanmış ve böylece mülkiyet hakkı, Anayasa'da teminat altına alınmıştır.


Mülkiyetin konusu, menkul yani taşınır ve gayrimenkul yani taşınmaz maddi mallardır. Alacak hakları ve fikri haklar üzerinde mülkiyet söz konusu değildir.



Gayrimenkul mülkiyeti nedir?



Gayrimenkul mülkiyeti; gayrimenkuller üstündeki mülkiyet hakkıdır Arazi, tapu siciline...