15 / 05 / 2024

Tasarruflar ve Harcamalar

Tasarruflar ve Harcamalar

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.

Kira beyannamesi verme süresi 2024! Kira beyannamesinde bu harcamalar gider gösterilebilir! Evi kirada olan hemen baksın

Kira beyannamesi verilirken, yapılan bazı harcamalar kira gelirinden düşülebiliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2024 ve kira beyannamesinde eğitim harcamalarını gider olarak gösterme...

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

Son model telefon ya da gayrimenkul gibi alımları günümüzde orta sınıf artık zar zor yapabiliyor fakat  uzmanlara göre yakın bir zamanda bu ve bunun gibi bazı harcamaları zenginler bile yapamayacak.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

TEB’den Akaryakıt harcamalarınıza büyük indirim fırsatı! Kampanyaya katılın 200 TL indirim kazanın

TEB, banka müşterilerini sevindirecek bir kampanya duyurusunda bulundu. Akaryakıt ve otogaz harcamalarınızı TEB Banka Kartlarınızla yaparak cebinizi rahatlatabilirsiniz. Toplamda 200 TL akaryakıt indirimi sunan bu kampanyaya hemen katılabilirsiniz. İşte TEB’in kampanyasıyla ilgili detaylar…

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Benzin, motorin ve LPG’de çok konuşulacak karar! Detaylar peş peşe geldi! Resmen açıklandı!

Akaryakıtta arka arkaya gelen zamların ardından benzin ve motorin fiyatları 38 TL’ye dayanmış ve bu nedenle araç sahipleri akaryakıt alamaz hale gelmişti. Bu kapsamda, bir kampanya başlatan İş Bankası, akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

Akaryakıt alacaklar hemen baksın! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi!

Benzin, motorin ve LPG alımları kapsamında Garanti BBWA’dan kampanya haberi geldi. Garanti BBWA, BP’den yapılacak akaryakıt harcamalarına hediye puan vereceğini duyurdu.

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

Üst üste zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi! Resmen açıklandı! Araç sahipleri hemen baksın!

Peş peşe gelen zamların ardından 36 TL’yi aşan benzin ve motorin fiyatları nedeniyle kontak kapatma noktasına gelen araç sahiplerine şimdi de müjde verildi. Vakıfbank, akaryakıt harcamalarında 75 TL hediye edeceğini duyurdu.

Tasarruflar ve Harcamalar Haberi

Tasarruflar ve Harcamalar

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.


Levada Araştırma Merkezi'nin yayınladığı “Kriz, Tasarruflar ve Harcamalar” adlı araştırma, Rus halkının yüzde 78’inin, ülkedeki ekonomik krizin devam ettiği görüşünde olduğunu ortaya koydu.


Katılımcıların yüzde 17'sinin ülkedeki ekonomik krizin sona erdiğini ifade ettiği ankette, halkın yüzde 62’sinin krizin en az 2 yıl daha devam edeceğine inandığı belirtildi. Ankete katılanlardan sadece yüzde 4’ünün, krizin 6 aydan daha kısa süreceğini düşündüğü görüldü.


Halkın yüzde 26’sı, krizin ne kadar derin ve uzun süreceğini tahmin etmenin güç olduğunu belirtirken, yüzde 46’sı, tasarruflarını Rus rublesinde tutmayı tercih ettiğini söyledi.


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın öncü verilerine göre, ülkede GSYH, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,5, 2016’da...