16 / 05 / 2024

tasarrufların tenkisi

tasarrufların tenkisi

Tenkis davası mirasa mirasbırakanın son yerleşim yeri Asliye Hukuku Mahkemesi'nde açılıyor. Tenkis davası, saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar tarafından kendisine tenkise tabi tasarruf yapılan kişiye açılıyor....

500.000 TL'nin Vadeli Şubat 2024 faiz oranları ne kadar? Banka banka verilen rakamlar!

Güvenli bir şekilde tasarruflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için mevduat hesapları, tercih edilen bir yatırım aracıdır. Vatandaşlar günümüz şartlarında mevduat hesaplarına en iyi getiriyi vercek bankayı araştırıyor. 500.000 TL'nin aylık getirisi ne kadar?

Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Ev alamayan vatandaşlar gayrimenkul yatırım fonu ile tasarruflarını değerlendirmeye başladı. Buna göre, View Yapı kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil etmeye başladığını açıkladı. İte ayrıntılar...

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Faizler fırladı! 170 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi resmen uçtu! En çok faiz bu bankada! 

Yükselen faizler, tasarruflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlara büyük bir fırsat yaratıyor. 170 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi resmen uçtu. İşte banka banka 27 Eylül 2023 faiz oranları...

50 ve 60 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat getiri hesabı...

Nakit birikimlerini güvenli bir şekilde korumak isteyenler için mevduat hesapları vazgeçilmez bir tercih olmaya devam ediyor. Mevduat hesapları, bankaların sunduğu güvenilir hizmetler ile tasarruflarınızı riske atmadan büyütmenin en iyi yollarından biri olarak ön plana çıkıyor. İşte detaylar...

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

Para borsaya akıyor, yatırımcılar bunları tercih ediyor!

Borsa İstanbul'da enflasyon rallisi devam ederken uzmanlar alternatifsizlik vurgusu yapıyor. KKM'den çözülmeler ve Varlık Fonu ilgisiyle ciddi bir para girişi bulunduğunu anlatım eden piyasa aktörleri yeni yatırımcıların da tasarruflarını borsada değerlendirdiğini söylüyor.

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

GES dönemi bugün başladı! Talepler toplanıyor! Başvuruları bu bankalardan yapabilirsiniz!

Vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirmelerini teşvik edilmesine ilişkin GES için bugünden itibaren talep toplama işlemleri yapılıyor. İtşe tüm ayrıntılar...

Dünya genelinde konut fiyatları hangi ülkelerde arttı?

Küresel çapta ev fiyatları düşük faiz oranları ve hanehalkı tasarruflarının konut alımlarını desteklemesiyle 2005 yılından beri en büyük yükselişini yaşadı. 

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşüm kredisi 2021!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2021 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak. İşte kentsel dönüşüm kredisi 2021 tutarları...

tasarrufların tenkisi Haberi

tasarrufların tenkisi


Tenkis davası miras!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava edebiliyorlar. Yasal mirasçıların paylarına ilişkin olarak tasarrufta yer alan kurallar, mirasbırakanın arzusunun başka türlü olduğu tasarruftan anlaşılmadıkça, sadece paylaştırma kuralı oluyor.


Saklı pay sahibi mirasçılara ölüme bağlı tasarrufla yapılan ve tasarruf edilebilir kısmı aşan kazandırmaların onların saklı paylarını aşan kısmı orantılı olarak tenkis davası mirasa tabi oluyor.


Tenkise tabi birden fazla ölüme bağlı tasarrufun bulunması halinde, saklı pay sahibi mirasçıya yapılan kazandırmanın saklı payı aşan kısmı ile saklı pay sahibi olmayan kimselere yapılan kazandırmalar orantılı olarak tenkis ediliyor. Mirasçılıktan çıkanların, çıkarma tasarrufuna itiraz etmemesi durumunda da iflas idaresi veya alacaklılar, aynı koşullarla tenkis davası mirasa açabiliyorlar.


Tenkis nasıl yapılır?

Tenkis, mirasbırakanın arzusunun başka türlü olduğu tasarruftan anlaşılmadıkça, mirasçı...