29 / 04 / 2024

taşınır mallar

taşınır mallar

Hukuki bakımdan mülkiyet nedir? Mülkiyetin konusu nedir? Mülkiyet hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizi inceleyebilir ve mülkiyet konusu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Menkul ve gayrimenkul nedir?

Menkul ve gayrimenkul nedir? Menkul ve gayrimenkul arasındaki farklar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Migros’ta ayın ürünleri! Saklama kutusu 40 TL'ye, elektrikli cezve 70 TL'ye, kek kabı 190 TL'ye çakıldı!

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden Migros’ta ayın ürünleri belli oldu. Migros’ta 5 lt Saklama kutusu 40 TL’ye, sepet 70 TL’ye, kek kabı 190 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta başka hangi ürünler indirimde? Sizin için derledik...

Gelsin çıtır çıtır lahmacunlar! Eratec Taş Fırın Seti ne kadar? 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Pratik ve kolay kullanımlı, elektrikli taş fırınla lahmacun, pide, gözleme, bazlama, canınız hangisini çektiyse yapabilirsiniz. Evdekilere en güzelinden pizza ve kavurma keyfi yaşatabilirsiniz. İşte Eratec PM-27 Siyah Taş Fırın Seti ile ilgili tüm detaylar...

Son dakika: Bakan Nebati'den zincir marketlere çağrı: Elinizi taşın altına koyun

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zincir marketlere çağrıda bulunarak "Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun" dedi. 

Emekli aylığı ikinci kez taşınır mı? 4A, 4B ve 4C için emekli maaşı nasıl taşınır?

Emekli maaşı taşıma konusu uzun bir süredir gündemde yer alıyor. Emekli maaşlarına bankaların getirdiği emekli promosyon ödemeleri ile taşıma işlemi yoğun şekilde araştırılıyor. İşte o detaylar!

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı nasıl taşınır ve hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor? şu aralar sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Şok'ta katlanır yatak şimdi satışta! Bayrama özel sakın kaçırmayın! İşte 2 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Şok, bayramın gelmesiyle beraber artacak yatılı misafirlere yer kaplamayan bir çözümle geldi! Şok'ta bayrama özel katlanır yatak şimdi satışta! Peki, Şok'ta katlanır yatak fiyatları ne kadar? İşte 2 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Rayiç bedel belgesi nasıl alınır?

Taşınmaz bir malın, güncel piyasa şartlarındaki alım satım bedeli olarak ifade edilen rayiç bedel bilgilerine nasıl ulaşılır? Rayiç bedel belgesi nereden alınır? Rayiç bedel belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ev alacaklara müjde! O sınır kaldırıldı!

Ticaret Bakanlığı, konut satışlarında taksit sınırını kaldırdı. Bakanlık taşıt satışlarında ise 60 aya kadar taksit imkanı getirdi.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

taşınır mallar Haberi

taşınır mallar

Hukuki bakımdan mülkiyet


Hukuki bakımdan mülkiyet, kanun veya diğer düzenleyici hukuk kaideleriyle sınırlanmış olarak, bir mal üstünde en geniş tasarruf imkanı sağlayan ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir malın mülkiyetine sahip olan, onu dilediği gibi kullanabilir. Malik olan, malını satabilir, bağışlayabilir, dilediği sürece dilediği gibi kullanabilir, maldan veya gelirinden istediği şekilde faydalanabilir 1982 Anayasası'nın 35'inci maddesinde; herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak, kamu yararı gayesiyle kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı hususları hükme bağlanmış ve böylece mülkiyet hakkı, Anayasa'da teminat altına alınmıştır.


Mülkiyetin konusu, menkul yani taşınır ve gayrimenkul yani taşınmaz maddi mallardır. Alacak hakları ve fikri haklar üzerinde mülkiyet söz konusu değildir.



Gayrimenkul mülkiyeti nedir?



Gayrimenkul mülkiyeti; gayrimenkuller üstündeki mülkiyet hakkıdır Arazi, tapu siciline...