04 / 05 / 2024

taşınmaz değer tespiti

taşınmaz değer tespiti

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki uygulama alanlarında yer alan taşınmazların değer tespiti, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 11 inci maddesindeki esaslara göre yapılıyor. İşte taşınmazların değerinin tespiti...

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Lale Genç Bağçivan tarafından kuruldu.

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 3 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Puyan ve Tolgahan Eker ortaklığında kuruldu.

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Kuruldu!

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Ümraniye’de Kamil Berat Öztimur, Serhat Palancıoğlu ve Mahmut Kılıç ortaklığında kuruldu.

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi kuruldu!

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Ümraniye'de Kamil Berat Öztimur, Serhat Palancıoğlu ve Mahmur Kılıç ortaklığında kuruldu.

Analiz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Analiz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy'de Onut Dağdelen tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Alfa Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Alfa Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Oğuzhan Köksal, Kaşif Teker ve Mehmet Genç ortaklığında kuruldu.

Acar Taşınmaz Değerleme Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Acar Taşınmaz Değerleme Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Öztürk tarafından kuruldu.

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

TCDD 1250 taşınmazı değerinden düşük bedelle kiraya verdi iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bahçelievler’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Özen, Oğuz Özen ve Okan Özen tarafından kuruldu.

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Yıldız tarafından kuruldu.

taşınmaz değer tespiti Haberi

taşınmaz değer tespiti

Taşınmazların değerinin tespiti!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan taşınmazların değerinin tespiti, 4 Kasım 1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 11 inci maddesindeki esaslara göre yapılıyor. Söz konusu hüküm ise, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği:

MADDE 12 – 

(1) İlgili kurum, uygulama alanındaki taşınmazların sınırını, yüzölçümünü ve cinsini gösteren kamulaştırma haritasını veya krokiyi yapar veya yaptırır ve bu taşınmazların maliklerini ve bunların adreslerini tespit eder veya ettirir.


(2) Taşınmazın değeri; ilgili kurum bünyesinden en az üç kişiden teşkil olunacak kıymet takdir komisyonları marifetiyle veya hizmet satın alınmak suretiyle tespit edilir.


(3) Taşınmazın değeri; taşınmaz değerleme konusunda uzman kişi, kurum veya kuruluşlardan bilgi alınarak ve mahallin emlak alım satım...