06 / 05 / 2024

taşınmaz devir işlemi

taşınmaz devir işlemi

Ekonomik olarak rahatlamak için evini borcu karşılığında devreden vatandaş yargı frenine takıldı. Yüksek mahkeme, eşin rızası olmadan aile konutunun devredilemeyeceğine karar verdi.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Burak Binboğa tarafından kuruldu.

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Banka değişikliğinde promosyon ne kadar?

Emekli maaşı taşıma işlemi milyonlarca emeklinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

taşınmaz devir işlemi Haberi

taşınmaz devir işlemi

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda borcunu ödeyemeyen bir vatandaş, ailesiyle yaşadığı evi borcu karşılığında devretti. Borçlunun karısı se devre razı göstermediğini belirtti. Eş, İstanbul 12. Aile Mahkemesi'nde tapu iptali davası açtı. 

Mahkeme huzurunda ifade veren davacı kadın, taşınmazın aile konutu olduğunu ileri sürerek, taşınmazın davalı adına olan tapu kaydının iptali ile tapu kaydına aile konutu şerhi konulması talebinde bulundu. 

Mahkemede savunma yapan davalı ise dava konusu taşınmazın tapu kaydında aile konutu olduğuna dair bir şerhin bulunmadığını ve iyi niyetli olduğunu söyledi. Davalı, davanın reddini talep etti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahkeme davayı reddetti. Davacı kadın kararı temyiz edince konu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne taşındı. 

Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay emsal bir karar hükmetti. Emsal bir karara imza atan daire, eşin rızası olmadan aile konutunun satılamayacağını...