29 / 05 / 2024

taşınmaz malın tapuya beyanı

taşınmaz malın tapuya beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı nedir? Gayrimenkulün tapuya beyanı nasıl yapılıyor? Tapu kütüğünün beyan kısmında neler yazıyor? Gayrimenkulün tapuya beyanı hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde entegrasyon olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kişilerin taşınmaz malını bir başkasına satmayı taahhüt ettiği bir sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi için "Mağduriyetlerin önlenmesi için noterlerde yapılan sözleşmeler online olarak ve zorunlu şekilde tapuya şerh edilmeli" dedi...

Araplar 16 yılda Türkiye'den 11.2 milyon metrekare taşınmaz aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi. 16 yılda Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

2018'in ilk yarısında 1,3 milyon taşınmaz satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yurt genelinde 2018'in ilk yarısında 598 bin 555'i konut olmak üzere 1 milyon 307 bin 730 taşınmaz satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

taşınmaz malın tapuya beyanı Haberi

taşınmaz malın tapuya beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Üçüncü kişileri aydınlatmak, bilgilendirmek ve özellikle uyarmak amacıyla tapu kütüğündeki özel sütununa işlenen taşınmazın hukuki durum ve akıbetini gösteren belirtmelere gayrimenkulün tapuya beyanı deniyor. 



Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Gayrimenkulleri ilgilendiren bazı hukuki ve fiili ilişkilerin herkes tarafından bilinmesini sağlama amacıyla kütüğün beyanlar kısmına yapılan tapu sicili işlemi olarak biliniyor. Tapu kütüğünün beyan kısmında gösterilecek olanlar:


-Teferruat


- Kanunen kurulan daimi geçit hakkı


- Medeni kanuna göre artık kurulmaları mümkün olmayan ayni haklar


- Yapı müteahhit ve işçilerin işe başladıkları tarih


- Bir gayrimenkul malikinin diğer gayrimenkul üzerinde ayni hakları


- Devre mülk hakkı


- Fiil ehliyetinin sınırlanmasına ilişkin karalar


Beyanlar, gayrimenkul malikinin veya resmi bir dairenin yazılı istemi üzerine yapılıyor. Bunları herkesin bildiği farz olunduğu için beyanlar hakkında tapu siciline güven ilkesi uygulanmıyor. Gayrimenkulün tapuya beyanı konusunda taşınmazın...